17 °C
borús égbolt
2024. május 22., szerda
Júlia, Rita

4+1 tény vagy tévhit a női mellről

2014. december 03.
6.1161
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A mellek minden kétséget kizáróan a nőiesség egyik kifejezői, amelyeknek leginkább az anyaságban és a szexualitásban van kiemelkedő szerepük. Férfija válogatja, hogy ki esküszik inkább a nagyobb, ki pedig a kisebb mellekre, azonban vannak ennél sokkal fontosabb dolgok is ezzel kapcsolatban, mégpedig általános tények és tévhitek a női mellekről, amelyekkel nem árt mindenkinek tisztában lennie.4+1 tény vagy tévhit a női mellről - 2. kép

1. A feszes mell ellensége a kor?

Ez sajnos tény, a gravitációs hatással ugyanis nem tudunk mit kezdeni, mint ahogyan a genetikával sem, ezáltal minél idősebbek vagyunk, annál gyengébbé válnak a mellben a kötőszövetek, és megnyúlnak az úgynevezett Cooper-szalagok, amelyek fiatalon a keblek feszességét garantálják. További probléma, hogy amint egy nő átesik a változókoron, a mellben található sok-sok mirigy zsírszövetté alakul át, ami szintén segíti a megereszkedést.

2. Ha melltartót hordunk, nem ereszkedik meg a mellünk?

Ez csak részben igaz, a melltartó ugyanis a kort és testünk változásait nem tudja befolyásolni, ezáltal bár tény, hogy segít formásabbá tenni kebleinket, azonban a gravitációval még ez a kis szexi ruhanemű is tehetetlen. Sőt mi több, a melltartó állítólagosan még károsan is hat a mellek tartására, hiszen mesterséges tartást ad melleinknek, így a tartószalagok veszítenek erősségükből, ezáltal egyre kevésbé tartják meg a kebleket.

3. Az edzés segít a mellek feszesítésében?

Az edzés egészséges és ajánlott, azonban alkalmazhatjuk a legerősebb melledző gépeket is, a keblek megereszkedését nem tudjuk befolyásolni, hiszen nem egy izmos testrészről van szó, hanem éppen ellenkezőleg, a mell zsírból épül fel. A mellkasgyakorlatokra természetesen ettől függetlenül is érdemes nagy figyelmet fordítani, mert a melleket tartó szalagokat megerősíthetjük vele, ezáltal tovább lehetnek feszesebbek a legnőiesebb testrészeink.

4+1 tény vagy tévhit a női mellről - 3. kép


4. A szoptatástól megereszkedik a mell?

Nem feltétlenül. Vannak anyák, akik ugyan ezt tapasztalták, de egy amerikai tanulmány néhány évvel ezelőtt kimutatta, hogy konkrétan a szoptatás erre nincs hatással, főleg nem azoknál a nőknél, akiknek kevés anyatejük volt. Természetesen a mellek így is megereszkedhetnek a terhesség időszaka során, de ez inkább a súlygyarapodással, vagy a mellek hirtelen megduzzadásával magyarázható, illetve azok következménye.

+1. A dohányzás is rossz hatással van mellünkre?

Határozottan igen! A dohányzás hatására ugyanis alaposan lecsökken szervezetünkben a kollagén szintje, ami egyet jelent azzal, hogy a szövetek veszítenek feszességükből és rugalmasságukból is, ez pedig természetesen a melleken is megmutatkozik majd. Érdekesség, hogy ugyanez a helyzet abban az esetben is, ha túl sokat napozunk, a káros UV-sugárzás ugyanis ugyanezt a hatást váltja ki a bőrben, tehát aki sokat szoláriumozik és dohányzik, ne is álmodjon arról, hogy sokáig feszesek maradnak a mellei.
10 hozzászólás

bea74

10 éve, 3 hónapja és 11 napja

Szerintem meg genetika.

válasz erre

veruss74

10 éve, 3 hónapja és 11 napja

Sajnos, van amikor már csak a plasztika segít szomorú smiley

válasz erre

andy26

10 éve, 3 hónapja és 11 napja

Mindig tanulunk valamit mosolygó smiley

válasz erre

kpal

10 éve, 3 hónapja és 13 napja

Vannak dolog amiket el kell fogadni , Nő és Férfi is öregszik . Minkét nemnél genetika is számít , pl vannak nők akik olyan mint a jó bór ,az idővel érik és sokkal jobba kisugárzásuk . kacsintó smiley

válasz erre

Carrie

10 éve, 3 hónapja és 13 napja

Kár, hogy nem lehet semmivel sem feszesíteni...

válasz erre

Pocok

10 éve, 3 hónapja és 13 napja

én szívesen megtartom bármelyik mellett, csak hogy ne lógjon röhögő smiley

válasz erre

Perec

10 éve, 3 hónapja és 13 napja

Még az a szerencséjük a csajoknak, hogy az orvosok könnyen tudnak segíteni a megereszkedett melleken...

válasz erre

becky

10 éve, 3 hónapja és 13 napja

A dohányzás mindenre káros.

válasz erre

Linda

10 éve, 3 hónapja és 13 napja

Azért az kár, hogy nem tudjuk megelőzni a mellek megereszkedését.

válasz erre

Móni

10 éve, 3 hónapja és 13 napja

Jó cikk lett. mosolygó smiley A téma különösen jó.

válasz erre