17 °C
enyhe eső
2024. május 24., péntek
Eszter, Eliza

4+1 ismert ember, akiknek nehezen indult az élete

2021. július 17.
33.1741
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
Látva a csillogást és a gondteher nélküli életet, biztosan előfordult már veled is, hogy egyszerűen irigyelni kezdted a sztárokat, amiért bármit és bármikor megtehetnek, korlátlanul utazgathatnak és az sem gond, ha kivesznek egy-egy hosszabb szabadságot. Azt azonban fontos tisztázni, hogy nem minden ismert embernek hullott az ölébe a siker, rengeteg sztár kemény munkával és merőben szélsőségeket mutató életszínvonallal érkezett meg a Hollywood-i csillagok színpadára. Most összeszedtünk 5 olyan sikeres embert, akik szó szerint a perifériára szorultak, ám kitartással és reménnyel megvalósították a nagy álmukat.


Arnold Schwarzenegger

A '80-as évek ikonikus sztárja, testépítője ma már számos területen kiemelkedően teljesített. Kitört az osztrák kisvárosból és egészen a kormányzói székig jutott. A Herkules és a Terminator hőse testépítéssel indult el az útján. 14 évesen, saját állítása szerint többször is betört a helyi terembe, hogy még többet tudjon gyúrni. Szegény családi körülményei miatt csakis a leleményes ötleteinek és a kiaknázott lehetőségeinek köszönheti, hogy előre tudott lépni.

A sztár saját bevallása szerint a hitére, illetve a cselekvésére a legbüszkébb és arra, hogy a legnehezebb helyzetekben is józanul tudott gondolkodni. 20+ éves volt, amikor Amerikába került, ekkor pedig erőteljesen megszenvedte a nyelvtanulást is. Az életében az egyik legnagyobb kihívása az volt, hogy senki sem hitt benne, így hosszú évtizedeken át saját maga mentora és támogatója volt.

4+1 ismert ember, akiknek nehezen indult az élete - 3. kép

Jennifer Lopez

Jennifer Lopez 18 éves volt, amikor válaszút elé került. A híresség táncot szeretett volna mindig is tanulni, ezért otthagyta a biztonságosnak mondható családi fészket és egy táncstúdió próbatermébe költözött. Néhány hónappal később munkát kapott Európában utána pedig csodák csodájára Los Angelesbe került és elindult a színésznői karrierje.

Oprah Winfrey

Oprah Winfrey gyerekkora sötét foltokat rejt. Mindössze 9 éves volt, amikor nemi erőszak áldozata lett. A későbbiekben pedig többszöresen is zaklatták a családja férfi tagjai. A molesztálása pedig a korai fiatal felnőtt éveiben ismét visszatért. Az egyik televíziónál is szexuális abúzus érte. Ezek a traumák egyértelműen a mélybe repítették, ekkor nyúlt először drogokhoz és alkoholhoz is.

4+1 ismert ember, akiknek nehezen indult az élete - 2. kép

J. K. Rowling

A Harry Potter könyvek írónője munkanélküli volt és éppen egy bántalmazó házasságból lépett ki, amikor elkezdte írni a történetét, aminek a sikerhez vezető útja sem ment simán. Közel 20 kiadó utasította el, mire végül felkarolták a kéziratát. Az írónő a hirtelen jött siker ellenére sem szállt el, mind a mai napig rengeteget jótékonykodik és igyekszik segíteni másokat, szívügyének tekinti az egyedülálló anyák sorsát.

4+1 ismert ember, akiknek nehezen indult az élete - 4. kép

Demi Moore

Demi Moore gyerekkora maga volt a pokol. Kislányként nem egy alkalommal tartották terrorban a szülei. Az állandó üvöltözések, ajtócsapkodások és a fenyegetések, érzelmi és fizikális abúzus is rendszeres volt. A sztár alig várta, hogy felnőtt legyen és végre elköltözhessen otthonról. Mindennek a tetejében még az iskolából is kirúgták, ami miatt hosszú ideig le volt törve.
1 hozzászólás

debbie

3 éve, 1 hónapja és 4 napja

Az a sok kiadó hogy bánhatja, hogy anno elutasították az írónőt.

válasz erre