Tudtad, hogy az első rumot az egyiptomiak és a kínaiak készítették? A legtöbb feljegyzés szerint már időszámításunk előtti korokban is készítettek a rumhoz hasonló italokat, azonban csak az új korban kezdett kialakulni a mai rum készítési folyamata a cukornádból. A Zacapa luxus röviditalt Guatemala déli partvidékén, a vulkanikus talajon termelt, frissen betakarított cukornádból készítik. A márka készítői ezt a frissen préselt cukornádat "szűz cukornád-méz"-nek nevezik. Ez az egyik legfontosabb különlegessége az italnak.
Rebecca Quinonez márkanagykövet a világ számos pontján járt már és osztotta meg tapasztalatait a luxus itallal kapcsolatban, sőt olyan hírességeknek is tartott már privát kóstolót, mint Adrien Brody vagy Olivia Wild. A sajtó képviselőinek tartott kóstolón Rebecca több érdekességet is megosztott a Zacapa 23 és Zacapa XO rumokkal kapcsolatban.