10 °C
borús égbolt
2024. március 02., szombat
Lujza

3 szuper tipp, amivel igazán olcsóra kihozhatsz egy utazást!

2022. május 18.
49.0041
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
A nyaralás a legtöbbünk fejében kész vagyon, így talán nem is sokunk engedi meg magának rendszeresen azt, hogy új tájakat, vidékeket vagy országokat fedezzünk fel. Ám sokszor csupán szervezés és némi előre gondolkodás és némi lemondás szükséges ahhoz, hogy akár 300.000 Ft-ból a Maldív-szigetekre is eljussunk. A cikkünkben gyakorlati tanácsokat szeretnénk adni mindazoknak, akik szeretnék egy viszonylag alacsony büdzsével is, de körbejárni a világot és örökre szóló élményeket gyűjteni. A kötelesség sem szólhat közbe, hiszen számos hétvégi úticél is a rendelkezésünkre áll, ha úgy érezzük, hogy kiszakadnánk egy kicsit a jól megszokott közegünkből.Válasszuk az önkéntes munkát!

Meglepő lehet ugyan, de ha van minimum 1-2 hónapnyi szabad kapacitásod, mondjuk két munkahely között töltesz el egy kis pihenőidőt, érdemes lehet megnézni az interneten a fellelhető önkéntes munkákat is. A legtöbb esetben a munkáért pénz nem jár, de a szállást és az étkezést legtöbbször finanszírozzák a cégek vagy nonprofit szervezetek. A bátrakban számára ezzel a lehetőséggel egyértelműen kitárul a világ, hiszen Európától egészen Ausztráliáig találhatunk nekünk szimpatikus feladatkört. Ez idő alatt bátran építsük a nemzetközi kapcsolatainkat, tanuljunk nyelvet és próbáljunk belehelyezkedni egy akár merőben más kultúrába, mint amibe felnőttünk!

3 szuper tipp, amivel igazán olcsóra kihozhatsz egy utazást! - 2. képSpóroljunk az étkezésen!

Felejtsük el a fancy étterembe járást! Főzzünk magunknak otthon, a lehető legegyszerűbb és legtáplálóbb ételeket. Kisebb anyagi kerettel ezzel a módszerrel nagyon könnyedén lehet több tízezer Ft-ot is megtakarítani. No persze ehhez az is kell, hogy lehetőleg egy olyan szállás mellett döntsünk, ahol van is lehetőség kotyvasztani valamit. Abszolút szóba jöhetnek a főzelékek, a különféle tésztás ételek, de persze ez nem jelenti azt, hogy a helyi különlegességeket ki kellene hagyni.

3 szuper tipp, amivel igazán olcsóra kihozhatsz egy utazást! - 3. képUtazzunk csak egy hátizsákkal!

A repülőgépes utazásoknál nagyon sok pénzt fel tud emészteni az, ha egy kisebb bőröndöt is hozzácsapunk a hátitáskás, minimál repüléshez. Így amennyiben nem szükségszerű spóroljunk meg oda-vissza körülbelül 15.000 Ft-ot! 3-4 napra egy jól átgondolt hátizsákos utazás során is mindent magunkkal tudunk vinni. A repülőút foglalásakor ne fizessünk pluszban az üléshelyért sem, a legtöbb esetben ugyanis az utazók nagyon rugalmasak, kedvesek és szívesen megcserélik az üléseiket, ha kéri az ember.

3 szuper tipp, amivel igazán olcsóra kihozhatsz egy utazást! - 4. képHa nincs konkrétan úticélunk sem, csak egyszerűen szeretnénk egy kis kalandot az életünkbe, bátran böngésszük akár napi szinten is a repülőjegyek ajánlatait, ugyanis last minute-ban is lehet kifogni nagyon olcsó jegyeket! A hosszúhétvégékre gondolkodjunk előre, még Pünkösdre is lehet tervezni és egy 3 napos tengerparti nyaralást megszervezni!
1 hozzászólás

eperjam

1 éve, 11 hónapja és 5 napja

Manapság már semmi sem olcsó.

válasz erre