27 °C
erős felhőzet
2024. július 22., hétfő
Magdolna

3 klasszikus film, amiből a nőiességről tanulhatsz

2021. október 13.
57.1541
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
Miben rejlik a nőiessége? Mitől is voltak olyan ellenállhatatlanok az ikonikus díváink, mint Marilyn Monroe, Audrey Hepburn vagy akár maga Diana hercegné? A mostani időkben talán Jennifer Lopezt sorolnánk hasonló kaliberű, igazán nőies kisugárzású nőnek a listára. A nőiesség egy nagyon összetett dolog, ami a külsőségeken bőven túlmutat és egyfajta magabiztossággal, erős jellemmel és titokzatossággal párosul. Az önismeret mellett természetesen a régi idők filmjeiből is elleshetünk számos praktikát, mozgást, beszédet, amit bátran alkalmazhatunk, ha szeretnénk intenzívebben megélni a bennünk rejlő nőiséget. Ehhez pedig 3 ikonikus filmet hoztunk, amikből egyértelműen tanulhatunk.


Hogyan fogjunk milliomost?

Az 1953-ban készült film középpontjában három fiatal nő áll, Schatze Page (Lauren Bacall), Pola Debevoise (Marilyn Monroe) és Loco Dempsey (Betty Grable), akik New Yorkban élnek és fotómodellként dolgoznak, miközben egy luxuslakást bérelnek, amelynek a bérleti díját alig tudják fizetni. A lányok Schatze javaslatára elhatározzák, hogy gazdag férjet kerítenek, hogy ezáltal az életben bármit megkaphassanak és a tartozásuk is rendezve lehessen. A kalandos randevúk közben szépségpraktikákkal, csábító mozdulatokkal és ikonikusnak mondható ruhakölteményekkel találkozhatunk, miközben az események nem éppen a várt forgatókönyv szerint zajlanak.

A lányok természetesen sikerrel járnak, de felmerül a kérdés: vajon a pénz boldogít? Nos, ezt mindenkit döntse el maga, de addig is érdemes megnézni ezt a régi filmet, melyben még adtak a stílusra.


Sabrina

Humphrey Bogart, William Holden és Audrey Hepburn keltik életre Hollywood legszebb Hamupipőke történetét, amiben a bájos színésznő szinte ragyog a filmvásznon. A történetünk szerint a Larrabee fivérek, miután a szépséges Sabrina hazatér Párizsba, egy igazi harc indul a testvérek között a lány kegyeiért. A gazdag, tehetős ifjak egytől-egyig a lány bűvkörébe esnek, a választás pedig csakis Sabrinán múlik.

Az 1954-es film a Sabrina Fair című színdarabjának filmváltozata, melyet 1995-ben feldolgoztak, akkor Harrison Ford, Julia Ormond és Greg Kinnear játszotta a főszerepeket. Ha a fekete-fehér film már túl oldschool lenne, akkor a '95-ös filmet még mindig érdemes megtekinteni.


Szőkék előnyben

Az 1953-as Szőkék előnyben című filmben szintén Marilyn Monroe szerepel. Lorelei és Dorothy táncosnőként keresik a kenyerüket. A fiatal és elragadó Loreleinak az a legfőbb célja, hogy egy igazán tehetős férfit találjon, aki aztán megalapozhatja majd a jövőjét. A szerelem ilyen szempontból másodlagos neki. Barátnőjét, Dorothyt is arra inspirálja, hogy kövesse az ő útját. A bonyodalmak ott kezdődnek, hogy Lorelei vőlegényének az édesapja nem bízik a lányban, így detektívet fogad.

A Broadway musical alapján készült filmben erőteljesen jelen vannak a nőies vonások, mozdulatok, megszólalások, amelyeket érdemes ellesnünk és a mai korra átfordítva alkalmazni is. De elég csak Marilyn Monroe-ra nézni és bármelyik filmjét megtekinteni, hiszen ő maga testesíti meg a nőiesség fogalmát.
2 hozzászólás

Cynthia

3 éve, 4 napja

Szerintem nőiességről nem csak a filmekben lehet tanulni, hanem olvasni is.

válasz erre

regeena

3 éve, 4 napja

Soha nem láttam egyiket sem.

válasz erre