26 °C
borús égbolt
2024. július 19., péntek
Emília

2024-es januári könyvajánló a tudatosság jegyében

2024. január 20.
71.1381
Mariann profilja, adatai
Mariann
A január sokak számára az újrakezdés, a változás és a tudatosság hónapja, éppen ezért most olyan könyvújdonságokat mutatunk, melyek nem regények, de sokaknak segíthetnek változtatni az életükön. Ha szeretnénk kicsit tudatosabbak lenni az élet különféle területein, akkor érdemes lesz ezek közül néhányat elolvasni.


László Móni: Titkos hírnév - Személyes márkaépítés introvertáltként

Sokszor nehéz érvényesülni az élet különféle területein, az introvertált személyek számára ez különösen nehéz dolog. László Móni legújabb könyvében segít a személyes márkaépítésben, kifejezetten az introvertált személyiséggel rendelkezőknek. A könyv gyakorlati módszerekkel segít abban, hogy magabiztosabbak legyünk és képesek legyünk megmutatni teljesítményünket másoknak. Ebben a téma elméleti hátterén és tanácsokon kívül inspiráló példák is segítik az introvertáltakat.
(Jaffa kiadó, 4.999,-)Füredi Júlia: Csúcsragadozók - Tabuk és kamuk nélkül a vezetésről

A cégvezetés nem könnyű, rengeteg felelősséggel jár, ráadásul az alkalmazottakkal is úgy kell bánni, hogy azok elégedettek legyenek, miközben tisztelnek bennünket. Már sok könyv jelent meg a témában, de Dr. Füredi Júli szervezetpszichológus legújabb könyve egészen más szemszögből közelíti meg a területet. Ezt a könyvet érdemes annak is elolvasnia, aki már évek óta vezető pozícióban van. Olyan tabutémákat taglal, mint például a napi küzdelmeket, dilemmákat, visszás és röhejes helyzeteket, kérdéseket, amelyek nap mint nap foglalkoztatnak.
(Jaffa kiadó, 5.999,-)Mörk Leonóra: Lent és fent - Személyes történetek a cukorbetegségről

Manapság egyre több embert érint közvetlenül vagy közvetve a cukorbetegség, hiszen lassan már egy népbetegségről kell beszélni. Rengeteg könyv jelenik meg a témában, ám csak kevés foglalkozik igazi történetekkel. Mörk Leonóra könyvében húsz történetet, húsz különböző életutat ismerhetünk meg, köztük megszólalnak orvosok is, akik nap, mint nap találkoznak cukorbetegekkel. Inspiráló történeteket olvashatunk, melyek sokat segíthetnek azoknak, akik nemrégiben szembesültek a betegség valamelyik típusával.
(Ceosz kiadó, 3.999,-)Dr. Jason Fung: A diabétesz titka - A 2-es típusú cukorbetegség megelőzése

Végezetül egy másik cukorbetegséggel foglalkozó könyvet szeretnénk ajánlani, mely kifejezetten a 2-es típusú cukorbetegség megelőzéséről és akár visszafordításáról szól. Dr. Jason Fung kanadai nefrológus, kutató, az időszakos böjtölés és a low-carb diéták nemzetközileg elismert szakértője, aki már több könyvet is írt az egészséges életmód témában. A szakértő most elárulja, mit lehet tenni a 2-es típusú cukorbetegség kialakulása ellen és azt is, hogy mit tegyünk akkor, ha már kialakult. A doktor nyers megfogalmazása sokkoló lehet az olvasó számára, de rengeteg információt oszt meg a betegséggel kapcsolatban.

Érvelése szerint hatékony kezelés egyetlen módja a megfelelő diéta és az időszakos böjt, és ezekhez minden szükséges tudást és segítséget megad a könyvében, hogy bárki biztonsággal a gyógyulás útjára léphessen.
(Jaffa kiadó, 4.999,-)4 hozzászólás

moni1294

6 hónapja, 4 napja

Diabétesz szerencsére még nem érint, de mivel nem is szeretném, ezért azokat nagyon áttúrom! mosolygó smiley

válasz erre

Minoni

6 hónapja, 1 hete és 4 napja

Köszönjük a szuper cikket!

válasz erre

Lili

6 hónapja, 1 hete és 4 napja

Nagyon érdekes könyveknek tűnnek! A cukorbetegest nem hagyom ki, ez a téma érdekel, családi érintettség okán, de a cégvezetés egy nő szemszögéből is igen ígéretes!

válasz erre

Kicsilány06

6 hónapja, 1 hete és 5 napja

Ez a Jason Fung könyv nagyon érdekel! Nagyszerű ajánló!

válasz erre