7 °C
szórványos felhőzet
2023. március 28., kedd
Gedeon, Johanna

10 perces zöldspárgás ráksaláta

2018. július 11.
2.0401
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon gyorsan elkészíthető vacsoraötlet, melyhez alig kell néhány hozzávaló. Ebben a salátában kevés kalória van, de annál több fehérje és persze rost. Kiváló diéta alatt.


Hozzávalók:
250 g garnélarák
150 g zöldspárga
só, bors
olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
pici petrezselyem

Elkészítés:
A zöldspárgát mossuk meg, majd vágjuk le a fás részt. Ezután tetszés szerinti méretre vághatjuk, de akár egyben is lehet őket hagyni. Egy nagyobb serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd dobjuk rá a garnélákat, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot, majd pirítsuk őket meg. Ha már mindkét oldalukon szép rózsaszínek, akkor vegyük őket ki.

Dobjuk bele a zöldspárgát, szintén fűszerezzük és pároljuk meg néhány perc alatt. Ezután tegyük vissza a garnélát, keverjük össze és szórjuk rá az apróra vágott petrezselymet.
2 hozzászólás

Mariann

5 éve, 1 hónapja és 12 napja

Egy kis sajt rá és tökéletes.

válasz erre

Linda

5 éve, 1 hónapja és 13 napja

Imádom a rákot

válasz erre