Hozzávalók:
250 g tészta
1 konzerv olajos tonhal
2-3 gerezd fokhagyma
1 db citrom
1 marék spenót
só, bors
pici olaj
Elkészítés:
Forrásban lévő sós vízbe dobjuk bele a tésztát, közben pedig elkészítjük a tonhalas feltétet hozzá. Ehhez egy serpenyőben hevítsünk fel olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát - ízlés szerint akár csilit is dobhatunk mellé - és egy picit pirítsuk meg. A citrom héját reszeljük bele és a fél citrom levét pedig facsarjuk a fokhagymára.
Ezután az olajos tonhalat dobjuk a fokhagymához és az olaj egy részét is érdemes hozzáadni. Kevergessük egy kicsit, és szórjuk meg borssal, valamint mehet bele a spenót is. A tészta főzővizéből tegyünk egy keveset a tonhalhoz, majd az elkészült tésztát keverjük össze a tonhalas alappal.