7 °C
erős felhőzet
2024. április 23., kedd
Béla

10 ok, amiért Lappföldnek a bakancslistádon a helye

2016. december 25.
10.7121
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Több oka is vannak annak, hogy miért érdemes felírnunk bakancslistánkra a csodálatos Lappföldet, avagy a világ egyik legszebb téli csodaországát. Nem csak azért, mert itt lakik az igazi Mikulás és akár be is tekinthetünk kis falucskájába, de például a varázslatos északi fényt is megcsodálhatjuk ha ide utazunk.


Lappföld Finnország északi szegletében található, ahol a vadregényes természetben, a tiszta levegőn és a hófedte hegyeken mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbb kikapcsolódást, legyen szó aktív vagy éppen passzív pihenésről. Mai cikkünkben elárulunk 10 okot is, miért érdemes Lappföldre utazni karácsony előtt.

1. Itt lakik az igazi Mikulás

Lappföld fővárosában, Rovaniemiben szinte minden a Mikulásról szól, akit meglátogathatunk, sőt beleshetünk műhelyébe is, ahol minden évben rengeteg játék készül a jó gyerekeknek. Betekinthetünk továbbá a postahivatalba is, ahol megnézhetjük a világ minden tájáról érkező levelekből válogatott kiállítást.

2. Varázslatos északi fény

Az égbolton megjelenő zöldes-lilás néhol ezüstös színű árnyak kétségtelenül minden ember bakancslistáján szerepelnie kell. Ezt a különleges jelenséget szeptember és április között láthatja az ember, ha szerencsés, hiszen nem minden éjszaka alkalmas arra, hogy láthassuk a sarki fényt.

10 ok, amiért Lappföldnek a bakancslistádon a helye - 2. kép

3. Rénszarvasok hazája

Lappföldön rengeteg rénszarvas található, sőt Inari városkában még rénszarvasfarm is található, ahol kipróbálhatjuk milyen rénszarvasszánkón utazni. Mindenki számára igazi élmény ezekkel a gyönyörű és jámbor állatokkal találkozni.

10 ok, amiért Lappföldnek a bakancslistádon a helye - 3. kép

4. Lenyűgöző égbolt

Ha sarki fényt nem sikerül látni, akkor megtekinthetjük a páratlan tejút rendszert és a milliárdnyi csillagot, ugyanis a lappföldi vidéken nincs fényszennyezettség, aminek köszönhetően nagyszerűen lehet megvizsgálni a csillagos eget.

10 ok, amiért Lappföldnek a bakancslistádon a helye - 4. kép

5. Hó birodalma

Ha szeretjük a havat, akkor mindenképpen utazzunk el Lappföldre, hiszen ez a vidék már nagyon közel van a sarkkörhöz, ennek köszönhetően szinte egész évben hóval van borítva a szinte érintetlen táj.

10 ok, amiért Lappföldnek a bakancslistádon a helye - 5. kép

6. Romantika fellegvára

Egyre többen kérik meg kedvesük kezét Párizsban, pedig egy hóval fedett kis faházikóban, a meleg tűz mellett sokkal romantikusabban meg lehet kérni párunk kezét. Lappföldön rengeteg apró faházikót lehet bérelni, ahol akár a karácsonyt is eltöltheti az ember, távol a világ zajától.

10 ok, amiért Lappföldnek a bakancslistádon a helye - 6. kép

7. Szállj meg hókastélyban

Itt található a világ egyik legszebb hókastélya, a Lumilinna, ahol minden jégből és hóból készül. A kastélyt minden évben újraépítik, és egészen április végéig lehet megszállni a különleges szállodában.

10 ok, amiért Lappföldnek a bakancslistádon a helye - 7. kép

8. Sarkköri vadaspark

A természet imádóknak kötelező helyszín a Ranua Vadaspark, ahol a sarkkörön túli tájak, a tajga és a tundra élővilágával találkozhatunk. Itt megfigyelhetjük a különböző állatokat, sőt egy igazi iglu-t is építenek minden évben, ahol az állatok jégszobrait is megtekinthetjük.

10 ok, amiért Lappföldnek a bakancslistádon a helye - 8. kép

9. Jégtörő túra

Ha ezek eddig nem győztek meg, akkor Európa legnagyobb egybefüggő jégmezőjét átszelő, Kemiből induló négyórás jégtörő túra biztosan meghozza a kedvedet. A túra során sétálhatunk az olykor 1 méter vastag jégtakarón, de megízlelhetjük a jéghalászatot is.

10 ok, amiért Lappföldnek a bakancslistádon a helye - 9. kép

10. Páratlan természeti világ

Lappföld lenyűgöző természeti világgal rendelkezik és a helyiek figyelnek is arra, hogy ez a világ megmaradjon. Sajnos a globális felmelegedés még ebbe a régióba is elér, éppen ezért ha érdemes minél előbb eljutni ebbe a csodálatos téli álomvilágba.

10 ok, amiért Lappföldnek a bakancslistádon a helye - 10. kép

3 hozzászólás

csillucs

7 éve, 11 hónapja és 13 napja

Gyönyörű ez a rész. Nagyon mennék de annyira nem bírom a hideget...

válasz erre

Lili

7 éve, 11 hónapja és 14 napja

Annyira szép hely, nagyon elmennék ide.

válasz erre

Sonci

7 éve, 11 hónapja és 14 napja

Nagyon tetszik! Jó lenne eljutni ide egyszer..

válasz erre