Orosz konyha

téma az orosz konyháról, ételek, szokások

1 a(z) 1 -ből
bettike
Rang: Überbrutál
csatlakozott: 2013.11.11. 21:09
hozzászólások: 698
#5 • 2014.03.18. 21:36 • Ez a hozzászólás szerkesztve lett ekkor: 2014.03.18. 21:37
Én a kocsonyát szeretem nagyon, úgy tudom az is orosz...
Mariann
Rang: Megszállott
csatlakozott: 2013.11.03. 18:15
hozzászólások: 582
#4 • 2013.11.12. 17:02
Natasha írta:Az egyik kedvencem a Sztroganov csirke

Hozzávalók:
1 csirkemell apróra vágva
só, bors
1 ek liszt
2 ek vaj
2 ek olaj
1 csomag újhagyma
15 dkg gomba
1 dl tejföl
1 dl tejszín
1/2 tk magos mustár
1-2 kis csemegeuborka

Elkészítése:
Az apróra vágott csirkemellfilét alaposan megsózzuk és megborsozzuk, majd 1 ek liszttel meghintjük, hogy ne tapadjanak majd annyira sülés közben egymáshoz.
Ezután egy közepes serpenyőben vagy wokban 1 ek vaj és ugyanennyi olaj keverékén 2 perc alatt halványan megsütjük a csirkedarabkákat. Egy szűrőlapát segítségével kiszedjük a húst és alufóliával lefedve rövid időre félretesszük őket, hadd pihenjenek. A serpenyőbe újra 1 ek vajat meg ugyanennyi olajat teszünk és megpároljuk benne a karikákra vágott újhagymát enyhén.
Hozzátesszük a vékonyra felszeletelt gombát, majd közepes lángon megpároljuk a gombát is.
Közben összekeverünk 1 dl tejfölt, ugyanennyi tejszínt és 1 tk mustárt, majd ezt a mártást hozzátesszük a hagymás gombához. Visszatesszük a serpenyőbe a csirkehúst, összekeverjük az egészet és lefedve 5 perc alatt összefőzzük.
Végül 1-2 darab csemegeuborkát apró darabkákra vágva szintén hozzákeverjük az ételhez.

Istenien finom! Jó étvágyat hozzá
de jól hangzik, ezt lehet megcsinálom
nőihírek
#3.5 • ma, 23:24
Natasha
Rang: Überbrutál
csatlakozott: 2013.11.12. 12:49
hozzászólások: 849
#3 • 2013.11.12. 15:35 • Ez a hozzászólás szerkesztve lett ekkor: 2013.11.12. 15:36
Az egyik kedvencem a Sztroganov csirke

Hozzávalók:
1 csirkemell apróra vágva
só, bors
1 ek liszt
2 ek vaj
2 ek olaj
1 csomag újhagyma
15 dkg gomba
1 dl tejföl
1 dl tejszín
1/2 tk magos mustár
1-2 kis csemegeuborka

Elkészítése:
Az apróra vágott csirkemellfilét alaposan megsózzuk és megborsozzuk, majd 1 ek liszttel meghintjük, hogy ne tapadjanak majd annyira sülés közben egymáshoz.
Ezután egy közepes serpenyőben vagy wokban 1 ek vaj és ugyanennyi olaj keverékén 2 perc alatt halványan megsütjük a csirkedarabkákat. Egy szűrőlapát segítségével kiszedjük a húst és alufóliával lefedve rövid időre félretesszük őket, hadd pihenjenek. A serpenyőbe újra 1 ek vajat meg ugyanennyi olajat teszünk és megpároljuk benne a karikákra vágott újhagymát enyhén.
Hozzátesszük a vékonyra felszeletelt gombát, majd közepes lángon megpároljuk a gombát is.
Közben összekeverünk 1 dl tejfölt, ugyanennyi tejszínt és 1 tk mustárt, majd ezt a mártást hozzátesszük a hagymás gombához. Visszatesszük a serpenyőbe a csirkehúst, összekeverjük az egészet és lefedve 5 perc alatt összefőzzük.
Végül 1-2 darab csemegeuborkát apró darabkákra vágva szintén hozzákeverjük az ételhez.

Istenien finom! Jó étvágyat hozzá
Gizus
Rang: Überbrutál
csatlakozott: 2013.11.11. 12:27
hozzászólások: 857
#2 • 2013.11.12. 13:21
Natasha írta:Én orosz származású vagyok, így édesanyám sokszor főz orosz ételeket, majd leírok nektek párat! Finomak!
Szeretek új dolgokat kipróbálni, úgyhogy jöhetnek majd a receptek
nőihírek
#1.5 • ma, 23:24
Natasha
Rang: Überbrutál
csatlakozott: 2013.11.12. 12:49
hozzászólások: 849
#1 • 2013.11.12. 13:06
Én orosz származású vagyok, így édesanyám sokszor főz orosz ételeket, majd leírok nektek párat! Finomak!
1 a(z) 1 -ből