Terhesség után is olyan lesz a szex, mint előtte?

Brauny , 2018. január 20.
A terhesség valóban egy áldott állapot, azonban a szülés gyakran olyan károkat okozhat a nők nemi szervében, ami előfordulhat, hogy csak plasztikai műtéttel állítható helyre. Ezzel kapcsolatban rengeteg tévhit és félelem kering a nőkben, de ami miatt a legtöbben aggódnak, az túlzás nélkül az, hogy vajon terhesség után is ugyanolyan lesz-e majd a szex, mint a szülés előtt volt? Röviden válaszunk: persze, miért ne lenne? Ellenben való igaz, hogy egy kicsit más...
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Mi történhet odalent a szülés során?

Szerencsére ma már az orvosok mindent megtesznek annak érdekében, hogy a kismama könnyedén szüljön, ezáltal igyekeznek nem megvárni a repedést, hanem előre vágnak, és minden erejükkel, gyakran szó szerint erővel segítik meg a kisbaba világrajövetelét. Egy akkora testet azonban így sem egyszerű kipréselni azon a kis lyukon, így keletkezhetnek olyan sebek, amelyek hegesedve gyógyulhatnak. Ezek mindig orvosi ellátást igényelnek, bizonyos esetekben extra varrást, vagy a későbbiekben plasztikai műtétet. Az efféle sérülések ugyanis fájdalmasabbá vagy kellemetlenebbé tehetik a szexet, szerencsésebb esetben viszont csak esztétikai hiányosságok.

Terhesség után is olyan lesz a szex, mint előtte? - 2. kép

Minden szülés után van változás?


Ha csak minimális is, de igen. Összességében kijelenthető, hogy minél fiatalabb korban esünk át a szülésen, annál könnyebben alkalmazkodik a szervezetünk, és annál jobban képessé válik visszaállni eredeti állapotába. Harminc felett azonban testünk már nem tud ennyire jól reagálni egy ilyen extrém történésre, ezáltal a hüvely kisebb deformációi, tágulása szinte biztos, hogy maradandóan megmaradhat. Ezeket el kell fogadni, pláne azt, hogy minél több gyermeket vállalunk és minél idősebben szülünk, annál komolyabb változásokkal kell számolnunk odalent.

Fájni fog a szülés utáni első szex?

Nem feltétlenül. Ezt minden esetben embere és esete válogatja. Ha fiatalok vagyunk, ha a szülés rendben ment, nem repedtünk, nem keletkeztek odabent hegek, akkor a kötelező 6 hetes türelmi időszakot követően, természetesen a megfelelő óvatosság, valamint egy kevés extra síkosító társaságában szinte biztosan nem fog fájni az első. Persze sokan vannak, akik utána még évekig kellemetlenségeket éreznek, de ebbe sem szabad beletörődni, hiszen ma már van segítség.

Terhesség után is olyan lesz a szex, mint előtte? - 3. kép

Lehet ugyanolyan a szex, mint előtte?


Naná, hogy lehet! Ehhez azonban sok tényezőnek együtt kell állnia, de ha probléma is merül fel, műtétekkel, kúrákkal, tornával vagy megfelelő elővigyázatossággal a szex ugyanolyan jó élmény lehet, mint korábban. Változások persze biztosan lesznek, így lehet, hogy már csak síkosítóval fog menni, esetleg hosszabb előjátékkal, de a szex attól még ugyanolyan jó marad később is, ha megfelelő pár áll az oldalunkon. Aggodalomra tehát semmi ok!
 
3 hozzászólás

Zita.Péter • Überbrutál #3 • 1 éve, 1 hónapja

Orvos ha engedi akkor lehet.

bababum • Pipi #2 • 1 éve, 1 hónapja és 1 napja

Minden nő más. Mindenkinél máshogy alakul ez.

Minoni • Polihisztor #1 • 1 éve, 1 hónapja és 1 napja

Gondolom sokat kell erősíteni az izmokat odalent egy szülés után. Erre fel kell készülni.