30 °Cerős felhőzet
2020. augusztus 12., szerda • Zsuzsanna, Tiborc

Társkeresés az interneten - Tippek kezdőknek és haladóknak (2. rész)

Brauny , 2013. november 30.
Internetes társkereséssel foglalkozó cikksorozatunk első részében már szóba hoztuk, hogy mik az alapjai az online pártalálásnak, illetve, hogy milyen alapszabályokat kell betartanunk, mire kell felkészülnünk, mielőtt nekilátnánk ennek a nagy feladatnak, ami legalább ugyanolyan bizonytalan végkimenetellel bír, mint az élet más területei. Vannak azonban olyan tippek és trükkök, amelyek könnyebbé és sikeresebbé tehetik az internetes társkeresést. Hogy mik ezek? Az alábbiakban kívánunk válaszokkal szolgálni!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Ha már alaposabban belemerültünk az online társtalálás rejtelmeibe, számítanunk kell majd például arra, hogy nem csak olyan emberekkel hoz össze minket a sors, akik szimpatikusak lesznek számunkra. Akadnak ugyanis olyanok, akik szó szerint gigantikus elvárásokkal rendelkeznek, igazi bajnoknak hiszik magukat - gyakran ok nélkül -, de nem kell aggódni, minden szénakazalban van egy tű, csak meg kell találni. A mai internetes társkeresők többsége úgy működik, hogy az emberek véleményt is formálhatnak rólunk és képeinkről. Ha éppen olyan párjelölt bukkan fel, akkor nem biztos, hogy ezek a vélemények túl pozitívak lesznek, előfordulhat az is, hogy nagyon negatívan minősítenek minket, de tanuljuk meg, hogy ne viszonozzuk a negatív közeledést, ne törődjünk velük, koncentráljunk csak az értékes emberekre.

Számolnunk kell továbbá azzal is, hogy az internetes társkeresés során nem csak mi utasíthatunk vissza másokat, hanem bizony minket is visszautasíthatnak majd. Alapból számunkra is nehéz lesz az, hogy miként utasítsunk vissza egy kedves közeledést, de a legnehezebb talán a kudarcélmény feldolgozása lesz. Az online párkeresésben ugyanis nincs garantált és azonnali siker, sőt mi több, kudarc nélkül nem is számíthatunk sikerre, így tűrjünk, nyeljünk és gondoljunk inkább arra, hogy egyszer majd eljön a mi időnk is.

Társkeresés az interneten - Tippek kezdőknek és haladóknak (2. rész) - 2. kép

Nagyon sokan esnek abba a hibába, hogy az internetes társkeresés során hazudnak, nem korrektek a másik féllel, netán olyan adatlapot töltenek fel, amibe egy könyvnyi szöveget zsúfoltak bele. Ez nem csak teljességgel felesleges, hanem rossz színben is tüntet fel minket. Mivel mi is joggal várjuk el a másik féltől, hogy teljesen egyenes legyen, ezáltal ne hazudjon, ne töltsön fel hamis képeket, ezért ezt a szabályt nekünk is kötelezően be kell majd tartanunk ahhoz, hogy sikeresek legyünk, illetve elnyerhessük a bizalmat. Ha ugyanis egy kamerás Skype-beszélgetés, egy alaposabb chatelés, netán egy személyes találkozó során derül ki, hogy valamelyikünk füllentett, az bizony igencsak kellemetlen perceket eredményezhet. Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég csak olyan apróságokra, minthogy a teltkarcsú helyett egyszerűen átlagos testalkatúnak nevezzük magunkat. Talán a nőknél a két kifejezés nem áll egymástól messze, de egy férfi ezt másként gondolhatja!

Fontos, hogy mindig ragaszkodjunk a reményhez, azt sose veszítsük el! Ha a lehetőséget is elvesztettük, akár életünk végéig magányosak maradhatunk, az internetes társkeresés során pedig bizony a virtuális szakítás akár a megismerkedést követő órákban megtörténhet, és ugyanúgy fájhat, mint a valóságban, pláne abban az esetben, ha bennünk már kezdett felcsillanni a remény azzal kapcsolatban, hogy végre találtunk valakit, aki talán... talán mégsem.

Mivel bizonyára mi sem szeretnénk azt, ha egy szinte vadidegen zaklatna minket, ezért az sem lesz kis feladat, hogy a szakítást, az elköszönést elfogadjuk. Ha valaki azt írja "ég veled", az bizonyára már nem akar többé hallani rólunk, így még a legártatlanabb érdeklődésünk is zaklatásnak minősülhet. Ha kimondták a bűvös szót, ha lekoptattak minket, egy második beköszönés már nevetségessé és szánalmassá tehet, lejárathatjuk saját becsületünket, így mindig törődjünk bele abba, ha vége.

Ha további tippekre és tanácsokra kíváncsi az internetes társkereséssel kapcsolatban, cikksorozatunk harmadik, és egyben befejező részéből további tuti ötletekhez juthat!
 
10 hozzászólás

kpal • Nagymester #10 • 6 éve, 9 hónapja és 17 napja

Sajnos "elszállt" eberek kezdenek beszivárognia diszkóból a netre , és ugyan azt keresik akarják mint a diszkóban :/

KOROMANIKO • Tojás #9 • 7 éve, 3 hónapja és 7 napja

moni1294 írta:
Ahhoz gratulálok nektek! Ritka.
köszönjük

simply red • Csirke #8 • 7 éve, 3 hónapja és 7 napja

A társkeresés minden fórumon lutri... Viszont lehet pozitív oldala is, talán nyitottabban, felszabadultabban kommonikálunk ilyen oldalakon.

moni1294 • Überbrutál #7 • 7 éve, 3 hónapja és 7 napja

KOROMANIKO írta:
Én a neten találtam meg a páromat. Tény, hogy vigyázni kell, de nem lehetetlen. Már 5 éve boldogan élünk.
Ahhoz gratulálok nektek! Ritka.

KOROMANIKO • Tojás #6 • 7 éve, 3 hónapja és 8 napja

Én a neten találtam meg a páromat. Tény, hogy vigyázni kell, de nem lehetetlen. Már 5 éve boldogan élünk.

Kanover • Kiscsibe #5 • 7 éve, 3 hónapja és 8 napja

Soha nem tartottam előnyben az interneten való társkeresést és az ismerőseim között sem sült el pozitívan,aki így ismerkedett!Egyébként is találkozhat az ember hazug emberekkel,de a neten ez más....!Inkább szórakozóhelyek...,stb.

mokus84 • Überbrutál #4 • 7 éve, 3 hónapja és 11 napja

Telis tele van buktatóval ez a fajta párkeresés...

pilótakeksz • Messiás #3 • 7 éve, 3 hónapja és 11 napja

Én nem viselem jól a kritikát, nem ismerkednek ilyen helyen

Sonci • Messiás #2 • 7 éve, 3 hónapja és 11 napja

Én még nem találkoztam olyannal aki nem hazudott a neten...

Enci • Überbrutál #1 • 7 éve, 3 hónapja és 11 napja

Ismét egy hasznos cikk! Aki nem viseli jól a visszautasítást az ne is kezdjen bele