2018. december 12., szerda • Gabriella

Szex a terhesség alatt? Szabad-e vagy sem?

Brauny , 2017. november 05.
A szex a terhesség alatt sokak szerint egy ledönthetetlen tabu téma, ami tilos a kismamáknak, ám ez ebben a formában egy rendkívül sarkalatos kijelentés, mindemellett pedig nagy tévedés is, elég csak arra gondolni, hogy sokan 2-3 hónaposan veszik észre vagy tudják meg, hogy babát várnak, addig pedig rendszeres nemi életet élnek. A terhesség alatti szex tehát eredendően nem tilos, de azért nem árt tudni néhány fontos dolgot.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A tested kívül és belül is változik

Ha terhes vagy, akkor dúlnak benned a hormonok, és ez egyáltalán nem túlzás, emiatt minden kismama mást gondol az állapotosság alatti szexről. Vannak, akik egyszerűen nimfomániássá válnak, mások gondolni sem bírnak rá, de akadnak, akik semmit sem vesznek észre ebből. Fontos azonban, hogy számolj ezzel a változással, az anyaság ugyanis nem összeegyeztethetetlen a szexszel, de férfiként és nőként egyaránt el kell fogadni azt, hogy vannak emberek, akiket az intim együttlétben zavarhat, ha ott van velük konkrétan egy harmadik fél, még ha csak a pocakban is.

Szex a terhesség alatt? Szabad-e vagy sem? - 2. kép

Oké, de szabad-e vagy sem?

Ha kívánjuk a szexet, ha párunk is egészséges, akkor finoman természetesen a kismamák is nyugodtan szeretkezhetnek. Sem a hüvelyi behatolás, sem a mozgás, sem az orgazmus nem veszélyezteti a kisbabát, az ilyenkor fellépő méh-összehúzódások ugyanis teljesen eltérőek attól, amit szüléskor tapasztalhatunk. Persze a vad szexet azért ilyenkor már kerüljük el, de ha kívánjuk, akkor akár az utolsó hónapig bátran legyünk együtt a párunkkal.

Mit lehet és mit nem?

A szexuális együttlétek során egy állapotos kismamának azért természetesen figyelembe kell vennie azt, hogy a méhben ott növekszik a baba, így a mély behatolást lehetővé tevő pózok - mint amilyen a lovagló vagy a misszionárius - határozottan kerülendők, vagy csak nagy elővigyázatossággal alkalmazhatók. Amit tartsunk még észben, hogy a szexuális együttlét nem jelent egyet a hüvelyi behatolással, van más módja is annak, hogy izgalmasan örömet szerezzetek egymásnak. Nem is egy!

Szex a terhesség alatt? Szabad-e vagy sem? - 3. kép

Mindig beszéljetek róla!

Hogy a szex a terhesség alatt milyen, egyáltalán kell-e vagy nem, illetve miként csináljuk, azt egy párkapcsolatban nem szabad tabuként kezelni. Azért sem, mert ebben az időszakban ez sokkal nagyobb elővigyázatosságot igényel, és nemcsak a behatolás veszélyei miatt, hanem például a fertőzések kapcsán is, így érdemes lehet ezért jobban odafigyelni az intim higiéniára, akár óvszert is alkalmazni, ha hajlamosak vagyunk a fertőzésekre. A lényeg, hogy kommunikáljunk, hiszen pár szó ebben az esetben életmentő lehet!
 
2 hozzászólás

Gizus • Überbrutál #2 • 1 éve, 2 hónapja és 9 napja

Nem túl kényelmes nagy pocakkal mozogni. Elején még oké, de ha már nagy a pocak akkor kényelmetlenné válik a dolog.

csillucs • Nagymester #1 • 1 éve, 2 hónapja és 9 napja

Egyik barátnőmék nem mertek és hónapokig nem is szexeltek. Szerintem nem jó ha valaki terhes és nem szexel.