2019. augusztus 25., vasárnap • Lajos, Patrícia

Szakítottatok? 5+1 tipp, hogy ne viseljen meg nagyon!

Brauny , 2018. szeptember 29.
A szakítás minden ember életében egy rendkívül nehéz időszak, pláne abban az esetben, ha hosszú időszak áll mögöttünk, illetve úgy dobtak minket, hogy közben a részünkről még lángolt a szerelem. Bár egy kapcsolat vége valóban sosem könnyű, azonban ami megtörtént, azt már nem lehet visszacsinálni, így sokkal fontosabb az érettebb gondolkodás, éppen ezért most adunk pár hasznos tippet, hogy téged ne viseljen meg nagyon a dolog.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Ne keresd, ne nézz utána, sőt tiltsd is le!

Az egyik alapszabály, hogy ha kimondtátok a végét, akkor ne legyen visszaút, tehát ne hívogasd, ne küldj neki üzenetet, de még fontosabb: ne nézz utána a közösségi oldalon, hiszen bármit is találsz majd, az garantáltan fájni fog. Minél előbb elvágod magadban a szálakat, annál előbb tudsz megszabadulni az érzelmi kötelékektől, illetve a szenvedéstől. Ha kell, tiltsd le, hogy még csak ne is tudd megnézni a profilját vagy a képeit, és bár tuti, hogy később megbánod, de legalább nem esel kísértésbe.

Szakítottatok? 5+1 tipp, hogy ne viseljen meg nagyon! - 2. kép

2. Tegyél rendet a fejedben!


Egy szakítás után rendre káosz és zűrzavar támadhat a fejedben, éppen ezért rendkívül fontos, hogy rendet tegyél odabent, ehhez pedig elengedhetetlen az, hogy az exed profilja vagy tevékenysége ne zavarjon össze téged folyamatosan. Mondogasd magadnak gyakran, hogy jól döntöttél, hogy helyesen cselekedtél, ilyenkor érdemes csak a rosszra emlékezni - ha volt belőle bőven -, és tudatosítsd magadban, hogy akárcsak az élet, úgy a kapcsolatok sem tartanak örökké.

3. Add ki magadból az érzelmeket!

Dühös vagy? Keress egy bokszsákot és add ki magadból a haragot, ordítsd, kiabálj, törj és zúzz magad körül, ha megteheted! Sírnál? Sírd ki magadból a bánatot! Az érzelmek elfojtása ilyenkor tilos, mert csak komoly gondokat, lelki traumákat és egyéb problémákat okozhatnak, tehát soha ne roskadj magadba, soha ne engedd, hogy a depresszió eluralkodjon rajtad, mert az hosszabb távon csak problémát okozhat.

4. Ne maradj egyedül!

Rendkívül fontos, hogy a szakítás után soha ne maradj egyedül, vedd körül magadat barátokkal és családtagokkal, hiszen így tudsz valakivel beszélgetni, át tudjátok rágni a történteket, megerősítést kaphatsz a hitedben, hovatovább a másik fél nem engedi majd, hogy depresszióba süllyedj, tehát minden tekintetben támogatást kaphatsz tőle.

Szakítottatok? 5+1 tipp, hogy ne viseljen meg nagyon! - 3. kép

5. Azonnal mozdulj ki!


Bár nem azt mondjuk, hogy a szakítás után azonnal menj bulizni, de ha ez jelent segítséget, akkor indulj, azonban ne tegyél semmi olyan butaságot, amit később megbánnál. Itt inkább arra gondolunk, hogy menj, és sétálj nagyokat, szellőztesd ki a fejedet, gondold át az életed, és ha elhatározásra jutottál, akkor kezdj tiszta lappal.

+1. Ne várj sokat az ismerkedéssel!

Egy kapcsolatot felépíteni mindig nagy munka, ha tehát nagyjából sikerült rendbe szedned magadat, akkor ne várj sokáig az ismerkedéssel, kezdj el azonnal új emberekkel találkozni és próbálkozni, ne add fel a reményt, nem kizárt, hogy a nagy Ő tényleg a következő lesz, de akkor se csüggedj, ha mégsem. Az élet folyamatos harc és körforgás egyben, érdemes beletörődni!
 
1 hozzászólás

bababum • Pipi #1 • 11 hónapja, 3 hete

Szerintem az a legjobb ha az ember nem egyedül vészeli át a dolgot, hanem társasággal.