13 °C
kevés felhő
2024. április 19., péntek
Emma

Párterápiaként hatnak a romantikus filmek

2014. február 18.
2.4571
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A Rochester Egyetem kutatócsoportja Ronald Rogge vezetésével egy a párkapcsolati problémákra megálmodott kutatás során arra a következtetése jutott, hogy nem minden esetben kell a pároknak terápiára menniük, ha valami probléma üti fel a fejét kapcsolatukban.



A kutatásból kiderült, hogy a megkérdezettek jelentős többségének ugyanakkor szükségük lenne szakszerű tanácsadásra, ezzel szemben azonban a felek inkább mindentől elzárkóznak, hátha majd magától elrendeződik a helyzet. Van azonban egy alternatív megoldás, ami a kutatócsoport szerint még a párterápiánál is hatásosabb!

Ronald Rogge szerint ugyanis egy nagyszerű romantikus film - még a legcsöpögősebb fajták is - segíthetnek egy krízisbe jutott párkapcsolaton, így akik úgy érzik, problémáik vannak, nézzenek meg hetente legalább egy ilyen filmet, majd utána szánjanak időt arra, hogy átbeszélik a látottakat, a problémákat és így tovább.

A kutatás igazolni tudta, hogy a romantikus filmek megtekintésének és kibeszélésének hatására felére csökkenthetőek a felek közötti problémák, valamint csökken a válások esélye is. A kutatócsoport szerint meglepő, de a feleségek és a férjek is tökéletesen érzik, ha baj van, sőt mi több, azt is tudják, hogy min kellene változtatniuk, de mégis hiányzik számukra a kezdőlökés, amit szerintük a romantikus filmek adhatnak meg.