13 °C
enyhe eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Normális-e rendszeres szex mellett önkielégítést végezni?

2015. március 29.
5.0921
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Az önkielégítésre a házasság után, de gyakran a tartós párkapcsolatok alatt is úgy tekintenek az emberek, mint egyfajta tiltott gyümölcsre, amit nem szabad csinálniuk a feleknek, mert ott a párjuk. Hiába azonban a rendszeres szexuális élet, vannak olyan emberek, akik igénylik, hogy más formában is örömöt szerezzenek maguknak, sőt mi több, elárulunk egy titkot: a legtöbb párkapcsolatban a felek élnek a maszturbálás örömeivel, még ha erről nem is beszél szinte senki sem.



Normális-e rendszeres szex mellett önkielégítést végezni? - 2. kép

Hogy mindez normális-e? Összességében ezt általánosságban nem lehet kijelenteni, hiszen minden embernek más és más a libidója, a szexuális étvágya és szexuális szokásai, ezáltal míg az egyik ember a harmonikus párkapcsolatban, a rendszeres szex mellett is igényli az önkielégítést, addig másoknak elég, ha hetente csak egyszer szeretkeznek egymással. Ez szexuálpszichológusok szerint egy ösztönszerű, hormonokkal szabályozott dolog, ami az év bizonyos szakaszaiban - főként tavasszal - felerősödik bennük, és egyáltalán nem célszerű elnyomni a késztetést, mert az frusztrációhoz vezethet.

Hogy miért van szükségük az embereknek a maszturbálásra a rendszeres szex mellett is? A válasz nagyon egyszerű: mert ez a fajta örömszerzés egészen másfajta örömet nyújt. Sokan csak arra használják az örömszerzést, hogy a pillanatnyi hévtől vezérelve, nagyon gyorsan megszabaduljanak a feszültségüktől és a stressztől, míg más azért, hogy türtőztetni tudja magát a mindennapokban. Egyénenként változó, hogy ki és miért maszturbál akár rendszeres szexuális élet mellett is, van akinek egyszerűen szokásává vált, másnak egyszerűen csak nagyobbak az igényei, mindezt azonban egy párkapcsolatban nem szabad tabuként kezelni, ha párunknak többre van szüksége, inkább törődjünk bele ebbe, minthogy konfliktus legyen belőle.

Normális-e rendszeres szex mellett önkielégítést végezni? - 3. kép

Mindennek az alapja tehát, hogy nem vagyunk egyformák, és ezt el kell fogadnunk. Ha szeretjük a másikat, ezt meg kell tanulnunk kezelni, hiszen a nőknél és a férfiaknál is vannak olyan időszakok, amikor nem kívánjuk annyira a szexuális együttléteket, de amennyiben a másik szükségletei ezt fontosnak tartják, akkor miért is tiltanánk meg neki, hogy csinálja. Netán jobb lenne nekünk egy ránk erőltetett szex, amit nem is élvezünk? Ugye, hogy nem!

Természetesen vannak azért határok, amelyeket ezen a téren is illendő betartani, hiszen van egy bizonyos szint, amitől már problémának tekinthetjük a rendszeres szexuális élet mellett a maszturbálást. Ez nem más, mint amikor az önkielégítés már a kölcsönös örömszerzés kárára megy, tehát előfordul, hogy emiatt az egyik fél képes elveszíteni érdeklődését a partnere teste iránt. Az ilyen esetekben már kényszeres maszturbációról van szó, ami kis híján a függőséghez hasonlítható, és akár az egész kapcsolat rovására mehet, hiszen ilyenkor a gyors örömszerzés fontosabbá válik annál, mint a partner kielégítése, és a közös öröm gyakorlása. Ha ilyesmiről nem beszélhetünk, akkor maximálisan elfogadhatónak és normálisnak tekinthető a rendszeres szexuális élet melletti önkielégítés - már ha szükségünk van rá!
2 hozzászólás

Natasha

9 éve, 9 hónapja és 11 napja

Ha van egyensúly és mindent megbeszélnek akkor nem gáz az önkielégítés.

válasz erre

kpal

9 éve, 9 hónapja és 11 napja

A legjobb mikor nincs szükség masztira , és mindet közösen megélni, legjobb mikor két ilyen egyforma "étvágyú " egymásra talál . mosolygó smiley

válasz erre