9 °C
enyhe eső
2024. április 24., szerda
György

Nem szégyenletes, hanem egészséges a maszturbálás!

2013. december 20.
4.4741
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Habár egy friss amerikai kutatás nemrégiben arról számolt be, hogy a férfiaknak 95, a nőknek pedig 85 százalékuk rendszeresen végez önkielégítést, a maszturbáció megítélése még mindig egy kényes és pikáns témának tekinthető, vagyis szinte mindenki csinálja, de senki se beszél róla.

A maszturbáció márpedig egy természetes dolog, a csecsemők már az anyaméhen belül is végeznek hasonló tevékenységet, egy amerikai kutatócsoport pedig felhívta a világ figyelmét arra, hogy a férfiak és a nők esetében is hasznos, mi több egészséges az önkielégítés.

A nők esetében például a maszturbáció megelőzheti a méhnyaki és a húgyúti fertőzéseket, hiszen nemi izgalom során a méhnyak megnyílik, ez pedig rendszeresen előidézve lehetővé teszi a folyadék keringését, illetve az ott felgyülemlett, baktériummal telt váladék kiürülését.

A férfiak tekintetében a maszturbáció a prosztatarák kockázatát csökkenti le, hiszen segítségével kiürülnek a rákkeltő anyagok a prosztatából.

Mindkét nem esetében tudományosan igaz állítás, hogy az önkielégítés csökkenti a kettes típusú diabétesz kockázatát, a feszültség oldásának köszönhetően pedig jó hatással van az álmatlanságra is.