18 °C
borús égbolt
2024. március 29., péntek
Auguszta

Minden eddiginél természetesebb hatású óvszer készül

2013. november 27.
4.5741
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A fogamzásgátlás, illetve a szexuális védekezés egy új lépcsőfokát szeretnék elérni a Manchester Egyetem tudósai, akik egy olyan új anyag kifejlesztésén dolgoznak, amelynek köszönhetően minden eddiginél erősebb és vékonyabb óvszereket lehet majd készíteni, amivel sokkal természetesebb lesz a szexuális aktus.

Az új óvszertípus grafén és latex ötvözetéből készül.

A grafén egy nagyon friss anyag, amelyet 2004-ben fedezett fel Sir Andrew Geim és Sir Kostya Novoselov - ezért később fizikai Nobel-díjat is kaptak -, ami tulajdonképpen egy atomnyi grafitréteget jelent.

Az anyag rendkívül erős, ámde átlátszó, vékony, könnyű és rugalmas is. Dr. Aravind Vijavaraghavan, avagy a Manchester Egyetem tudósa szerint ugyan a grafén az élet több területén is forradalmi újdonságokat eredményezhet majd, de az összetevő segítségével hozzájárulnak ahhoz is, hogy minden eddiginél kényelmesebb, természetesebb és biztonságosabb óvszerek készülhessenek.

A tudós szerint a grafén alapú óvszerekkel teljesen természetes érzés lesz a szeretkezés mind a férfi, mind a nő számára, amivel remélhetőleg minél több embert tudnak arra ösztönözni, hogy védekezés nélkül ne vágjanak bele a szexbe.