9 °C
borús égbolt
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Megdöbbentő tények a női orgazmusról

2014. március 06.
3.4711
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A női orgazmust nem csak sok férfi tekinti igazi rejtélynek, hanem nagyon gyakran még egyes nők is, hiszen vannak, akik soha, vagy csak nagyon nehezen tapasztalják meg az igazi testi gyönyört. Holott az orgazmus egy olyan téma, amiről rengeteget lehet beszélni, hiszen a leírhatatlan élményről számtalan tudományos tény látott már napvilágot, amelyeket még gyakran azok sem tudnak, akik minden nap átélik. Hogy miről is van szó?



Megdöbbentő tények a női orgazmusról - 2. kép

Tudtad-e például, hogy az orgazmus tökéletes módja a fájdalomcsillapításnak? Habár a legtöbben éppen fejfájásra panaszkodnak, ha le akarják koptatni magukról párjukat, de lehet, hogy egy jó szex elmulasztaná a problémát. A tudósok természetesen az okát is tudják már, az orgazmus során ugyanis oxitocin szabadul fel a szervezetben, aminek olyan hormonális hatásai vannak, és annyira felpörgeti a vérkeringést, hogy még a fejfájást is elmulasztja.

Tudtad-e például, hogy egyetlen érintés nélkül is lehet valakinek orgazmusa? Erre ugyan csak a nők képesek, de tény, hogy vannak olyanok, akik egyszerű érintések hatására eljutnak a csúcsra! Ehhez nem kell sem a hüvely, sem a csikló közvetlen izgatása, elég csak egy kellemes masszázs, vonaton vagy buszon történő utazás, netán kerékpározás ahhoz, hogy lehetségessé váljon.

Tudtad-e például, hogy minél idősebb valaki, annál nagyobb és jobb számára az orgazmus? A korral a nők többségének sok-sok kellemetlenséggel kell szembenéznie, azonban van pozitívum is a háttérben, így kutatások bizonyítják, hogy minél idősebb valaki, annál nagyobbat tud élvezni. Emögött számtalan dolog állhat, de a legtöbb vélekedés szerint a tapasztalat, a felszabadultság, valamint bizonyos esetekben a hosszú távú kapcsolatoknak köszönhető mindez.

Tudtad-e például, hogy az óvszer egyáltalán nem gátolja a jó orgazmust? Nagyon sokan azért nem szeretik az óvszert, mert úgy tartják, hogy ezzel a fogamzásgátló módszerrel a szex nem ugyanolyan. A valóságban azonban a női orgazmus minőségét és milyenségét az óvszer egyáltalán nem befolyásolja, sőt mi több, manapság egyre több olyan óvszer jelenik meg a piacon - elég csak a rezgőfunkciós gumikra gondolni -, amelyek direkt a nők élvezeti faktorát szeretnék megnövelni.

Megdöbbentő tények a női orgazmusról - 3. kép

Tudtad-e például, hogy a nők közel háromnegyedének problémái vannak az orgazmus elérésével? A kutatások azt bizonyítják, hogy világszerte minden harmadik nőnek komoly nehézséget jelent eljutnia a csúcsra, ami elsődlegesen nem mindig a másik fél hibája. A női orgazmus ugyanis rendkívül összetett dolog, szükséges hozzá a lelki nyugalom és a tökéletes környezet, a felvezetés is. Ha valamelyik tényező nem stimmel, az orgazmusra a legtöbb nő nem képes, tehát amennyiben úgy gondolod, egyedi eset vagy: nyugodj meg, nem vagy egyedül.

Tudtad-e például, hogy az a bizonyos G-pont nem is biztos, hogy létezik? Habár a női orgazmust a legkönnyebben a csikló izgatásával lehet elérni, tudósok egy része állítja, hogy minden nőnek van egy úgynevezett G-pontja, amit elég csak megérinteni ahhoz, hogy tűzbe boruljon a test. Más kutatók szerint azonban egyenesen kizárt dolog, hogy egy olyan pont létezhet. Ti mit gondoltok erről?
8 hozzászólás

Pillangó

10 éve, 11 hónapja és 25 napja

Érdekes tények!

De szerintem ez a G-pont létezik.

válasz erre

anitaszabo

10 éve, 11 hónapja és 27 napja

Szerintem is fontos, de nekem biztos hogy a jó szexhez kell a lelki nyugalom a tökéletes környezet, a felvezetés is fontos

válasz erre

Babóca

10 éve, 11 hónapja és 27 napja

Kicsi írta:
Az óvszer lehet, hogy kellemetlen viselet, de egy nem kívánt terhesség sem kellemes..Sőt, nem hízol el tőle, nem borul fel a hormon háztartásod stb.
Én nem híztam el és nem borult fel a hormonhaztartásom amikor elkezdtem szedni a fogamzásgátlót. Nem mindenkinél fordulnak elő ezek.

válasz erre

Lili

11 éve,

Minél idősebb a nő annál nagyobbat élvez: ezt nem tudtam!

válasz erre

Kicsi

11 éve,

Az óvszer lehet, hogy kellemetlen viselet, de egy nem kívánt terhesség sem kellemes..Sőt, nem hízol el tőle, nem borul fel a hormon háztartásod stb.

válasz erre

hemberender

11 éve,

Az óvszer nem gátolja a jó orgazmust... Hát azt nem, de baromi kellemetlen viselet.....

válasz erre

Pocok

11 éve,

Na most jó sok mindent megtudtam az orgazmusról! röhögő smiley Mostantól kezdve ha fáj a csajnak a feje tudom, hogy szexre vágyik! röhögő smiley

válasz erre

Bogyó

11 éve,

Hat...megszolalni sem tudok. röhögő smiley Nagyon jo kis temat irtatok le es nagyon erdekes tenyeket is. Tanultam most ebbol.

válasz erre