12 °C
borús égbolt
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

Megcsal, ha mással flörtöl a Facebookon?

2017. július 26.
8.2151
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Sokan egyetértenek abban, hogy a Facebooknál jobb párkapcsolatot romboló eszközt még nem talált fel a tudomány, hiszen a féltékenyebb pároknál elég egy kellemetlen jelölés, egy rossz időben, rossz helyen elsütött lájk és már robban is a bomba. Sokan teljesen lazán kezelik ezt a szituációt, azonban rengetegen vannak, akik képtelenek elnézni párjuknak, hogy valakinek az ártatlan fotójához odaírt egy kis kedvességet, esetleg valakivel szóba elegyedett a portálon. Hogy ez megcsalásnak számít-e?


Erre a kérdésre nagyon nehéz válaszolni, ellenben induljunk ki mindig abból, hogy mi történt volna a közösségi oldalon kívül? Vélhetően semmi, hiszen az embertől létidegen viselkedés az, hogy valakit az utcán csak úgy leszólítson és megdicsérje, milyen szép. Persze vannak kivételek, de ritkább eset, mint Facebookon, ahol mindenki egy kicsit merészebb. Hogy mindez megcsalásnak számít-e, az viszont minden esetben egyedi eset függvénye, illetve emberfüggő is, hiszen van, aki egyáltalán nem foglalkozik azzal, ha párja egy több száz kilométerrel odébb élő férfival vagy nővel beszélget, esetleg flörtöl, ellenben más nem kizárt, hogy már ezt is megcsalásnak veszi.

Megcsal, ha mással flörtöl a Facebookon? - 2. kép

Merthogy mit nevezünk megcsalásnak? Definiálta már valaki ezt a megfogalmazást? Nyilván nem, éppen ezért valakinek csak az a megcsalás, ha párja lefekszik mással, de vannak, akik úgy gondolják, hogy nemcsak testileg, hanem lelkileg, érzelmileg is meg lehet csalni a másikat. Ha előbbi eset áll fenn, akkor egy Facebookos flört aligha lehet problémás, de utóbbi kapcsán ez már bőven kimeríti a megcsalás fogalmát, és olyan rosszul eshet a másiknak, hogy az akár komolyabb vitához, feldolgozhatatlan ellentétekhez is vezethet, éppen ezért ezeket a határokat minden esetben érdemes jó előre lefektetni.

Persze nem árt figyelembe venni azt is, hogy vannak, akik egészen betegesen féltékenyek, ezáltal nemcsak ellentétes nemű ismerősökre, hanem azonos neműekre, egyszerű haverokra vagy barátnőkre is féltékenyek. A Facebook ugyanis ma már az első számú platform lett sokak számára, ha kapcsolatápolásról van szó, ezáltal pasinknak soha ne tiltsuk meg, hogy egy jó barátjával beszéljen, mert azzal erősen korlátozzuk a szabadságát, ami túlmegy minden határon. Hogy a nők esetében milyen szabályokat hozunk, az viszont legyen a mi ízlésünkre, illetve értékrendünkre bízva, de hozzunk kölcsönös megállapodást a problémák elkerülésének érdekében.

Megcsal, ha mással flörtöl a Facebookon? - 3. kép

Nyilván azért érdemes még megvizsgálni ezt a kérdést pszichológiai oldalról is. Normális-e például, ha valaki teljesen ismeretlen embereket jelölget be a Facebookon? Ha teljesen ismeretlen emberekkel kezd el beszélgetni, és pár percen belül már olyan témákat érintenek, amelyekre más esetben hónapok alatt sem kerülne sor? Normális-e továbbá az, hogy valakinek több ezer ismerőse legyen a közösségi oldalon? Nyilván nem, és ha ilyesmiket tapasztalunk párunknál, akkor sürgősen üljünk le vele beszélgetni, nyújtsunk neki segítséget, küldjük el pszichológushoz, mert ott problémák vannak. Gyakran nem kicsik, éppen ezért, ha egy induló párkapcsolatról van szó, akkor inkább engedjük el addig, amíg lehet, mert ez nem normális viselkedés.
1 hozzászólás

Babóca

7 éve, 3 hónapja

Mindig van egy határ amit nem szabad átlépni, de szerintem jobb ha a pasi megbámul a boltban vagy a kocsiból egy csajt minthogy facebookon kezdjen flörtbe valakivel.

válasz erre