13 °C
kevés felhő
2024. április 19., péntek
Emma

Leült a kapcsolat? Ne szakíts inkább dolgozz rajta!

2019. január 21.
7.5891
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
Vannak helyzetek, amikor egy párkapcsolat anélkül siklik ki, hogy azt bármiféle zaj előre jelezte volna.

A szerelem elmúlik, átalakul és már nincsenek meg azok a zsizsegő pillangók, már nem csak az édes mosolya jut eszünkbe, ha a párunkra gondolunk, hanem az összes többi hétköznapi nehézség is.

Viszont, ez sokszor csak egy érzelmi próbatétel a szerelmeseknél, amin a legtöbb pár valamilyen formában mindig átesik. A kérdés az, hogy erős-e annyira a lelki kötődés, a bizalom és a szeretet, hogy mindkét fél akarjon is ezen dolgozni.

Leült a kapcsolat? Ne szakíts inkább dolgozz rajta! - 2. kép

Amikor a pár egyik tagja érzi, hogy valami megváltozott benne, de nem kommunikálja azt, az arra utal, hogy sose volt fontos neki a másik és egyszerűen átgázol a másik érzésein és továbbáll, mert így a könnyebb. A kapcsolatok mindig ott romlanak el, amikor az egyik fél legyen az nő vagy férfi, nem képes felülemelkedni az egón és az önzőségen és nem a közös vagy a párja érzéseit tartja elsődlegesnek, amikor annak ott lenne az ideje és a miértje.

Egy újabb esélyt azonban mindenki megérdemel, ha a szeretet és az egymás iránti tisztelet megvan, akkor egy kis munkával újra lobogni tud az a tűz, amit félúton az egyik fél már jó ideje nem őrzött. A hosszú beszélgetések, néha egy hosszabb szünet, egy külső személy sok mindent lát, amit a kapcsolaton belül az ember nem. Az idő és az új célok pedig, mindig jó barátunk tud lenni a nehéz időkben is.