2018. december 12., szerda • Gabriella

Kutatás bizonyítja: a nem túl vonzó férfi és a vonzó nő a legboldogabb párosítás

Brauny , 2017. szeptember 15.
Bár egészen szubjektív megítélés alá esik, hogy ki a vonzó és ki nem az, a Floridai Állami Egyetem kutatói azonban nemrégiben egy olyan kutatást publikáltak, amely szerint sokkal boldogabbak azok a párok, akik egy nem túl vonzó férfiból és egy vonzó nőből állnak.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A kutatás részeként több mint 200 párt vizsgáltak meg a kutatók, akik arra voltak kíváncsiak többek között, hogy a kinézet szempontjából melyek azok a párok, amelyek boldogabbak, mint a többi, így az általános szépségideálokat figyelembe véve érdekes eredményekre jutottak.

A floridai szakemberek szerint, ha egy párkapcsolatban a feleség kifejezetten vonzó, miközben a férj kevésbé, akkor sokkal boldogabbak, mintha egyikük sem lenne vonzó, esetleg mindketten ebbe a kategóriába tartoznának a jelenlegi szépségtrendek szerint.

A szakemberek kiemelték, hogy mindennek pszichológiai okai vannak, ha ugyanis a férj tudja, hogy párja lényegesen szebb nála, akkor mindent elkövet azért, hogy jobb legyen a párkapcsolatban, miközben ellentétes esetben ez már nem működik, a nők ugyanis ilyenkor nyomás alá kerülnek, és mindent elkövetnek, hogy a külsejükön változtassanak, de párkapcsolatukért érzelmi szinten nem tesznek többet.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!