8 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Komolyabb kapcsolatra számíthatunk, ha az interneten ismerkedünk

2017. október 27.
6.9841
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#Érdekes kutatást végzett az Essexi és a Bécsi Egyetem közös szakértői csoportja, akik azzal a hipotézissel indítottak egy átfogó felmérést, hogy az internetes társkereséssel vajon hosszabb vagy rövidebb kapcsolatok születhetnek-e.

Mint a nemzetközi felmérésükből kiderült, ma már a házasságok egyharmada online ismerkedést követően történik, és az így kialakuló kapcsolatok sokkal erősebbek és tartósabbak, mert az érintett felek az interneten jobban meg tudnak ismerkedni egymással az első randik előtt, sőt alapból olyan párt választanak maguknak, akikkel sok a közös vonás.

A két egyetem kutatócsoportja több tízezer ember adatait rögzítette, amiből kiderült még, hogy a válások aránya is sokkal kisebb azoknál a pároknál, akik online társkereséssel jöttek össze.

A kutatók azonban úgy vélik, hogy nem az internetben keresendő a csoda, sokkal inkább az állhat a háttérben, hogy rendszerint sokkal inkább komoly kapcsolatra vágynak azok, akik addig merészkednek, hogy a világhálón keressenek maguknak párt.