13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Így mentsd meg a párkapcsolatodat a terhesség után - 2. rész

2013. november 29.
3.8271
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A gyermekvállalás mindig egy igazi fordulópont egy ember életében, hiszen ilyenkor fedezzük fel az élet igazi értelmét és a születés szépségét, ugyanakkor párkapcsolatunk finoman szólva is tönkremehet, amennyiben nem fordítunk elég időt a másikra! Cikksorozatunk első részében már szemügyre vettünk néhány működő praktikát, az alábbiakban azonban újabb tanácsokkal és tippekkel szolgálunk!


Ha azt szeretnénk, hogy párkapcsolatunk babánk megszületése után is sikeres maradjon, akkor elengedhetetlen, hogy - ha még ez nehéz is -, néha együtt töltsünk egy kis időt, kettesben. Az első egy-két hét során ez szinte lehetetlen, azonban később néhány órára már rábízhatjuk a nagyszülőre is a gyereket, így elmehetünk pár órára kikapcsolódni. Nem kell nagy dolgokra gondolni, elég egy kis séta, egy kis kocsikázás, egy együtt töltött ebéd, egy romantikus randi, de természetesen ne feledkezzünk meg a testiségről sem, ha már lejárt a tilalom. Nem szégyen az, ha megkérjük a nagyszülőket arra, hogy vigyázzanak egy kicsit a lurkóra, biztosan örömmel teszik majd ezt, de azt sem kell szégyellnünk, ha egy közeli motelben kibérelünk egy csendes kis szobát, hiszen a gyerek 24 órás felügyeletet igényel, ebbe pedig nehéz belevinni néhány érzéki percet, holott a kiegyensúlyozott párkapcsolathoz ez elengedhetetlen!

Így mentsd meg a párkapcsolatodat a terhesség után - 2. rész - 2. kép

Természetesen a párkapcsolat sikeressége a terhesség után is két emberen múlik! Ha párunk nem úgy áll hozzá az egészhez, bármit tehetünk, nem tudunk annyi energiát belefektetni, hogy egyedül változtatni tudjunk a kapcsolaton. Ha viszont társunk ezen a téren megbízható és segítőkész, biztosak lehetünk abban, hogy nem csak a babával lesz könnyebb, hanem a párkapcsolat sem sínyli meg ezt az időszakot. A lényeg, hogy éreztessétek egymással, nem csak ő számíthat rád bármiben, hanem te is elvárod tőle, hogy amennyiben baj van, netán szükséged van egy félórás sziesztára, akkor ő ott legyen és segítsen neked. Ez a harmónia egyik alapelve!

Minden szülő átérzi azt a pillanatot, amikor a kórházból hazaérve először kell egyedül etetnie, tisztába tennie vagy megfürdetnie a kisbabát! Ez egy rendkívül nehéz feladat, és még nehezebb, ha nincs körülöttünk segítség egy tapasztalt nagyszülő képében. Fontos, hogy felismerjük, ha valóban szükségünk van a szakszerű segítségre - tehát amennyiben belázasodik a gyerek, vagy betegnek tűnik, ne halogassunk orvost hívni -, de nem szabad a legkisebb probléma esetén azonnal szülői segítséghez folyamodni. Ha ugyanis együtt jöttök rá a gyereknevelés és gondozás fortélyaira, biztosak lehettek abban, hogy a későbbiekben is sokkal könnyebben és gördülékenyebben tudjátok majd venni az akadályokat. Persze a fentebb említettek miatt néha kell, hogy a nagyszülők is besegítsenek, hiszen a harmonikus párkapcsolat megőrzéséhez elengedhetetlen a kettesben töltött idő!
első részében már szemügyre vettünk néhány működő praktikát, az alábbiakban azonban újabb tanácsokkal és tippekkel szolgálunk! '>
7 hozzászólás

simply red

11 éve, 2 hónapja és 13 napja

A lényeget ragadtad meg! mosolygó smiley Mindenkinek ajánlatos lenne elolvasni!

válasz erre

Kanover

11 éve, 2 hónapja és 16 napja

Ez egy nagyon jó cikk!És egyet értek vele!Anya lévén is azt mondom,hogy hiába a gyermeke a legfontosabb egy Anya számára és Ő lesz a mindene,attól még nem szabad feláldoznia magát egy szülőnek és mindenről lemondania!Törődnie kell az embernek saját magával,férjével barátaival!Más különben nem lesz jó Anya,lehetetlen!

válasz erre

Enci

11 éve, 2 hónapja és 19 napja

közös pillanatok mindig kellenek, ha van gyerek ha nincs

válasz erre

moni1294

11 éve, 2 hónapja és 20 napja

Nehéz lehet az ilyen szituáció. Nagyon klassz leírása a problémák megoldásának!

A párkapcsolat intimitását nem szabad elveszíteni egy baba miatt szerintem, bár gondolom ez nagyon nehéz...

válasz erre

Gizus

11 éve, 2 hónapja és 20 napja

Jól jönnek néha a nagyszülők, sokat tudnak segíteni és igen, kell néha kettesben is lenni a párunkkal

válasz erre

Minoni

11 éve, 2 hónapja és 20 napja

Urak, ezt osztom NEKTEK!röhögő smiley

válasz erre

Linda

11 éve, 2 hónapja és 20 napja

ezt a cikket sok ember elolvashatná, nagyon érdemes

válasz erre