13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Hogyan éljük túl szingliként az ünnepeket?

2019. december 14.
20.6351
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
Az ünnepek közeledtével minden szingli felett ott lebeg az a néhány mondat, amit legszívesebben figyelembe se venne. Akármennyire is pozitív az ember vagy éppensséggel a helyén érzi magát az életben, mindig ott lesz az a kis hang, ami tudatosítja a magány ezen formájának a jelenlétét. Ha pedig mi magunk, nem is stresszelünk rá a párkeresésre és megpróbáljuk jól érezni magunkat a szeretet ünnepén a családdal és a barátokkal, mindig lesz egy külsős személy, aki megjegyzi, hogy ideje egy jóravaló párt találni, akivel a családalapítás is megvalósulhat.


Az adventi időszak, a pihenés és a lelassulás helyett, a rohanásról, a vásárlásról és a tömérdeknyi munkáról szól, ugyanis az ünnepek előtt minden olyan dolgot teljesíteni akarunk, amit a következő évre, már nem szeretnénk a hátunkon cipelni. Nem is csoda, hogy ebben az időszakban a kapcsolati státuszok is átalakulnak, hol pozitív, hol pedig negatív irányba. A szingli létnek azonban, számos előnye is van az ünnepekkor is, amik közül az egyik legkézenfekvőbb az, hogy nem kell megosztott karácsonyt tartani és azon vitázni a szereteinkkel, hogy mikor kinél lesz a nagy családi vacsora és mennyi időt tölt el az ember a szereteinél külön-külön, minőségi időt nézve. Az embernek nem kell külön karácsonyt tartania és a nagy sütés-főzést sem egyedül kell megvalósítania.

Hogyan éljük túl szingliként az ünnepeket? - 2. kép



Az ünnepi készülődés során és a családi összejöveteleken feltett kínos és olykor intim kérdéseket a következő tippekkel sokkal könnyebben kezelhetjük, aminek okán, még a kedvünk is jobb lehet és arra fókuszálhatunk, ami igazán fontos, a családra és a közösen eltöltött időre.

1. Fókuszáljunk azokra a személyekre, akik mindig velünk vannak!

Az ember hajlamos mindig azokat a személyeket hiányolni, akik nem jó hatással voltak vagy vannak rá és elfelejti azokat, akik a legnehezebb időszakokban is ott vannak és ha máshogy nem is, de néhány kedves szóval, tanáccsal próbálják felnyitni a szemeket, hogy ne a negatív dolgok kapjanak még nagyobb teret. A pozitív dolgokra való fókuszálás sok olyan váratlan eseményt, személyt is képes bevonzani az életünkbe, akik miatt a negatív érzések és akár a rosszkedv is a háttérbe tud szorulni, ráadásul ilyenkor, a legtöbb esetben új lehetőségek is nyílnak számunkra. Becsüljük meg azokat, akik őszintén érdeklődnek irántunk és a legnehezebb percekben is támaszt nyújtanak!

Hogyan éljük túl szingliként az ünnepeket? - 3. kép



2. Ne tömjük magunkat tele édességgel!

Az ünnepi időszakban teljesen normális az, ha a napi cukorbevitel megnő, de ez ne azt jelentse, hogy minden egyes bűnös falatot a karácsonyra és a nagymama ügyes kezeire fogunk. Próbáljunk mértékletesek lenni és ugyanúgy tartani egy napi étkezési rutint, mint év közben is, amibe természetesen megnövelhetjük a csaló étkezések számát is. A sok édességtől és a feleslegesen bevitt kalóriáktól csak frusztráltabbak leszünk, így törekedjünk arra, hogy akkor álljunk fel az asztaltól, amikor még szívesen ennénk.

3. Ne töltsük egyedül a Szentestét!

A Szenteste talán, még a nagy karácsonyi, családi étkezéseknél is fontosabb, meghittebb együttlét, amit ha szingli vagy semmiképpen se töltsd egyedül! Akár a családdal, akár a barátokkal, de mindenképpen társaságban legyél, hogy a magányosan borozgatós este helyett, egy activity-partis családi játék kerekedjen felül.

Hogyan éljük túl szingliként az ünnepeket? - 4. kép



4. Lepjük meg magunkat is karácsonykor!

Az eszeveszett ajándékozások helyett törekedjünk arra, hogy hasznos és megfontolt tárgyi ajándékokat válasszunk, amiket nem az illem kedvéért veszünk, hanem azért, hogy valóban örömet és hálát lássunk a másik szemében. Örömet azonban nem csak másoknak, hanem saját magunknak is képesek vagyunk okozni, ami lehet egy spontán önismereti utazás vagy akár egy régóta vágyott tárgyi ajándék is.

2 hozzászólás

krisztike

4 éve, 7 hónapja és 25 napja

Nem szabad sokat enni.

válasz erre

regeena

4 éve, 7 hónapja és 25 napja

Családdal kell lenni. Szülők vagy nagyszülők, tesók bárki. Velük mindig gyorsan telik az ilyen időszak. Sosem szabad egyedül lenni tényleg.

válasz erre