6 °C
erős felhőzet
2024. április 25., csütörtök
Márk

Hihetetlen: Baráti nyomásra kezdik el szexuális életüket a tinik

2014. május 08.
2.2601
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
#

kep1#Noha kétségtelen tény, hogy ma a média irányítja az életünket, a médiának pedig úgy látszik nagyobb befolyása van a tinédzserkapcsolatokra, mint eddig gondoltuk volna, egy brit tinimagazin felmérése szerint ugyanis a mai tinédzserek többsége baráti nyomására kezd el idő előtt szexuális életet élni.

A kutatás szerint a tinédzserek - főként vélhetően a médiából - olyan impulzusokat kapnak, amelyek arra kényszerítik őket, hogy idő előtt elveszítsék szüzességüket és szexuális életet éljenek, és amennyiben egy baráti társaságban csak egyetlen fiatalt fertőzött meg ez a nézet, az már közvetlenül is hatással lehet társaira, egyszóval arra kényszerítik, de sokkal inkább késztetik a másikat, hogy idő előtt belekezdjenek egy szexuális kapcsolatba.

A lap szerint a tinik attól félnek, hogy lemaradnak társaiktól, így a 12-18 éves lányok közel 90 százaléka a brit felmérés szerint úgy érzi, hogy barátaik hatására nekik is idő előtt bele kell, vagy bele kellett vágniuk egy szexuális kapcsolatba anélkül, hogy ők ezt maguktól még nem, csak később akarták.

Hazai szakértők szerint nem csak Angliában, hanem Magyarországon is hasonlóan rossz a helyzet, azonban ennél is szörnyűbb, hogy a legtöbb tini hazudik arról, hogy mikor veszíti el a szüzességét, így országunkban is egyre gyakoribbá, mondhatni divattá vált, hogy főként a lányok azon versengenek, hogy ki tudja előbb elveszíteni ártatlanságát.

A legfrissebb felmérések szerint a média által generált erkölcsi fertő olyannyira beférkőzött már Magyarországra, hogy minden harmadik 13 éves túl van az első szexuális élményein.