Hamarosan a fogorvosok is érdeklődhetnek szexuális életünkről

Brauny , 2018. január 18.
Érdekes cikket közölt a Daily Mail magazin az Amerikai Fogorvosok Szövetségére hivatkozva, akik egy olyan jelentést adtak ki a minap, hogy a fogorvosok a jövőben már szexuális életünkről is érdeklődhetnek, ez ugyanis mindennapi praxisuk részéhez tartozik majd. Hogy miért?
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Csupán azért, mert a szövetség ráébredt arra, hogy a páciensek szájában is nagyobb gondot kellene fordítaniuk a HPV vírus felismerésére, ami az egyik leggyakoribb nemi úton terjedő betegség, és több ráktípus okozója, így a szájban kialakuló daganatok mintegy 70 százalékáért is felelőssé tehető.

Mint köztudott, a fertőzés nemcsak vaginális, hanem anális és orális közösüléssel is terjedhet, és mivel sokszor éveken át tünetmentes, akár olyan partnertől is el lehet kapni, aki magáról sem tudja, hogy HPV vírussal fertőzött.

Ellan Daley, a Floridai Egyetem egyik professzora szerint egyre több rákos megbetegedésről derül ki utólag, hogy vírus volt a kiváltója, ezért nagyon fontos, hogy minden szinten foglalkozzanak a problémával, így a HPV esetében sem jelent ez kivételt.
 

A kommentelési rendszer átalakítása miatt jelenleg csak a cikkekhez lehet hozzászólni!

Ezt a témát lezártuk, nem szólhatsz hozzá!