8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

Egy jó síkosító csodákra képes, de milyet válasszunk?

2018. november 10.
28.5011
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Sokan annyira gátlásosak, vagy csak egyszerűen lusták, hogy még arra is képtelenek, hogy szexuális életük fellendítésének érdekében beszerezzenek néhány szuper kiegészítőt. Nem kell itt nagy dolgokra gondolni, elegendő lehet már egy síkosító is ahhoz, hogy a szexuális aktus sokkal kellemesebb élmény legyen, hiszen ezzel elvehetjük a behatolás fájdalmát, hosszabbá tehetjük a közösülést, de akár maga az orgazmus is intenzívebbé válhat. Egy jó síkosító ugyanis csodákra képes, csak sokan nem tudják felismerni, ha probléma van, illetve sokan azt sem tudják, milyen terméket válasszanak.


Ha valaki síkosítóért nyúl, annak az oka rendszerint a kisebb vagy nagyobb fokozatú hüvelyszárazság lesz, amit számtalan dolog előidézhet. A partner, a rossz előjáték, a szexuális kedv, de akár egészen meglepő külső tényezők is, a mentális állapot, a különféle gyógyszerek és a többi. A probléma rendszerint gyakoribb, mint hinnénk, azonban mégis csak nagyon kevesen tesznek ellene ténylegesen, pedig ma már a piacon rengeteg alapanyagú termék közül válogathatunk. Sokak szerint éppen ez a probléma, így az alábbiakban összegyűjtöttük az egyes síkosító-típusokhoz kapcsolódó tudnivalókat, hogy garantáltan jól választhassunk.

Egy jó síkosító csodákra képes, de milyet válasszunk? - 2. kép

Kőolaj alapú síkosítók

Gyakorlatilag a legrégebbi típusú síkosítókról beszélünk, hiszen a babaolaj vagy a vazelin sorolhatók ide, és bár régen tökéletes alternatívát nyújtottak, manapság már vannak sokkal kíméletesebb megoldások is. Sőt mi több, elég veszélyesek is abban az esetben, ha óvszert vagy pesszáriumot használunk, hiszen ezeket könnyedén kikezdik, mint ahogyan a bőr nyálkahártyáját is.

Olaj alapú síkosítók

Ezek a kifejezetten természetes, többnyire növényi olajokból készülő síkosítók, melyek annyiban különböznek a kőolaj alapúaktól, hogy ritkán okoznak bőrirritációt. Ellenben az óvszert és a pesszáriumot ezek sem kedvelik, nagy hátrányuk pedig, hogy könnyedén foltot hagynak a ruhán és az ágyneműn is.

Víz alapú síkosítók

Az egyik legjobb alternatíva, ha síkosítót keresünk, hiszen nem tartalmaznak semmilyen mérgező vagy allergén anyagot, teljesen kompatibilisek az óvszerrel és a pesszáriummal, könnyű lemosni őket, és még a ruhán sem hagynak foltot. Amire figyelni kell, hogy hosszabb együttlétek során hajlamosak megszáradni, ezáltal bizonyos időközönként pótolni kell őket, de ha például csak indításkor van szükség rájuk, akkor is tökéletesen alkalmazhatók.

Egy jó síkosító csodákra képes, de milyet válasszunk? - 3. kép

Szilikon alapú síkosítók

A szilikon alapú síkosítók gyakorlatilag hasonló tulajdonságokkal bírnak, mint a víz alapúak, azonban ezek nem száradnak meg olyan gyorsan, tehát kis mennyiség is elég a hosszabb együttlétekhez. Sokan választják anális közösülésekhez, valamint akkor is, ha vízben van szükség rájuk, lévén nem oldódnak le ilyen közegben sem. A latexet ezek sem károsítják, azonban szilikon anyagú segédeszközökkel nem kompatibilisek.

Ehető síkosítók

Az ehető-, vagy más néven orális síkosítók lényegében ízesített, teljesen ehető alapanyagokból összeállított gélként jellemezhetők, melyek többnyire kapszulás formában kaphatók, és az orális szexet könnyítik meg, gyorsítják fel vagy teszik egzotikusabbá.
2 hozzászólás

Sandy

5 éve, 10 hónapja és 27 napja

Ohh mik vannak. Már lassan ezekhez is útmutató kell mert annyi féle van.

válasz erre

Linda

5 éve, 10 hónapja és 27 napja

Ilyen sok fajta sikosító van?! Nem is tudtam.

válasz erre