6 °C
erős felhőzet
2024. április 25., csütörtök
Márk

A szextől vallásosabbak lesznek a férfiak

2016. szeptember 26.
6.0221
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Egy egészen elképesztő kutatást hozott nyilvánosságra nemrégiben a Duke Egyetem néhány munkatársa, akik bebizonyították, hogy a szextől a férfiakban növekszik a vallásba, valamint az Istenbe vetett hit.

Habár a kijelentés rendkívül ellentmondásos és megdöbbentő is egyben, a kutatók természetesen máris találtak rá megfelelő magyarázatot, ennek megfelelően kiderítették, hogy a szex oxitocint termel, amiről bár eddig úgy tudták, hogy a szerelem egyik alapeleme, de a szakértők most egy egészen más hatására is fényt derítettek.

Kiderült ugyanis, hogy az oxitocin rendkívül fontos szerepet játszik a férfiak spirituális fejlődésében is, amit nagyon sokan a vallásban élnek meg a legkönnyebben.

Dr.

Patty Van Cappellen, a kutatócsoport egyik tagja szerint a kísérletek során férfiak egyik csoportjának oxitocint, másiknak pedig placebót adtak hónapokon keresztül, majd vizsgálatok során kiderült, hogy az oxitocinban dúskáló csoportnál lényegesen felerősödtek olyan érzelmek, mint a hála, a remény vagy az inspiráció, miközben erőteljesen a vallás felé fordultak.