3 °C
szórványos felhőzet
2024. március 19., kedd
József, Bánk

5 tipp, ami segít, hogy az online ismerkedés sikeresebb legyen

2020. május 02.
2.9241
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
Az otthon töltött idő alatt egyre több magányos ember célozza meg az online társkeresést, mint opciót arra, hogy szerelemre lelhessenek. Az online ismerkedős platformok, a jelenlegi helyzettől függetlenül is az aranykorúkat élik, ami a társadalmi átalakulásnak, az énközpontú beállítódásnak és a karrierista szemléletmódnak egyaránt köszönhető. Az internetes ismerkedésnek azonban sajátosabb módon bár, de szintén van számos buktatója is, amelyeket a cikkben felsorolt pontok alapján, akár mérsékelni is tudunk a siker érdekében.


Válasszunk körültekintően az applikációk közül

Az ismerkedés első lépése az, hogy eldöntjük, hogy milyen kapcsolatra is vágyunk igazán. A komoly kapcsolat esetében próbáljunk olyan oldalakat választani, amelyeknél komolyabb maga a platform is, esetleg fizetős a szolgáltatás és pontos szűrési rendszer alapján lehet keresgélni a potenciális partnerek között. A könnyed kalandok vonatkozásában pedig, a legnépszerűbb, olykor unaloműzésre is használható felületek mellett voksoljunk le. A megfelelő program kiválasztása után fektessünk hangsúlyt a profilunk megszerkesztésére, ne a tökéletességre hajazzunk, de a főbb irányvonalakat nyugodtan megoszthatjuk magunkról. A közzétett fotó legyen igényes és valósághű.

5 tipp, ami segít, hogy az online ismerkedés sikeresebb legyen - 2. kép



Ne tárulkozzunk ki minden téren a szimpatikus félnek

Amikor elkezdődik egy beszélgetés, akár mi kezdeményeztük azt, akár nem, fontos szabályként jegyezzük meg, hogy nem kell 1-2 nap leforgása alatt az egész eddigi életútunkat leírnunk a jelöltnek. Sokkal nagyobb eséllyel indulhatunk akkor, ha apránként haladunk és próbáljuk fenntartani a beszélgetést és lekövetni a másik fél nyitottságát, figyelve a reakcióit, a stílusát és a kezdeményező oldalát. Azonban azt is érdemes tisztázni, hogy nagyon sokan egyszerűen nem olyan típusok, akik igazán a szavak embereként a betűkkel zsonglőrködve csábítanak online, így, egy kis idő után érdemes rátérni a személyes találkozás megvalósítására, ha összhang alakul ki az irogatások közepette.

Hagyjuk el a játszmákat

A játszmák kiaknázásával számos problémát és nem kívánt helyzetet kreálhatunk magunknak. Az ismerkedésnél fontos, hogy nyíltak és egyenesek legyünk és ne adjunk kétértelmű jelzéseket a másiknak akkor, ha tudjuk, hogy összességében nem tudnánk elképzelni a beszélgetőpartnerrel még egy személyes találkozót sem. Az érdeklődő, nyitott reakciók azonban fontosak ahhoz, hogy mélyülni kezdhessen egy kapcsolat.

5 tipp, ami segít, hogy az online ismerkedés sikeresebb legyen - 3. kép



Legyünk türelmesebbek

Az internetes párkeresés közben, számtalan olyan párjelöltbe is belefuthatunk, akikkel az első néhány nap szinte fellobban a láng és teljes összhangot érzünk. Ez a hullám azonban gyorsan el is tűnhet, önhibánkon kívül is. Éppen ezért, ne csak egy beszélgetőpartnerre fókuszáljunk és ne ítélkezzünk olyan hamar, mert lehet, hogy az az ember, akivel az első néhány mondat nehézkesebben indult be, később sokkal inkább megnyílhat az irányunkba.

Lelkiekben is készüljünk fel az új kapcsolatra

Egy új kapcsolat kezdete előtt győződjünk meg biztosan arról, hogy a szívünk szabad és az életvitelünket is átalakítottuk már kellőképpen úgy, hogy plusz egy emberrel osztozhassunk a mindennapjainkon. Ne csak saját magunkra és a karrierünkre koncentráljunk, hanem kezdjük el apránként felkészíteni magunkat arra, hogy hamarosan egy új emberrel osztozhatunk az életünk örömteli pillanatain is.
nincs még hozzászólás