5 ok, ami miatt érdemes külföldi párt választani

Szofi Kakuk , 2019. november 30.
A nemzetközi szerelmek sok esetben vonzóak lehetnek mind a nők, mind pedig a férfiak körében. A szerelmet nem lehet erőltetni, de az biztos, hogy ha valaki más nemzetiségű párt keres akár tudatosan is, nagy valószínűséggel sikerrel fog járni, bárhol is éljen. A vegyes páros helyzetnek rengeteg plusz előnye van, amik a párkapcsolatra is pozitívabb hatást gyakorolhatnak és még a szerelmet és a kötődést is képesek megerősíteni két ember között, de természetesen nem minden fekete vagy fehér ebben a helyzetben sem.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


A nyelvi különbségek miatt, a párkapcsolat egyik alappillérével, a kommunikációval több probléma is adódhat, amit folyamatosan fejlesztenie kell mindkét félnek, még abban az esetben is, ha a közös nyelv a másik fél anyanyelve. A vegyes házasságoknak, a párkapcsolatoknak a kezdeti szakasza mindig az újdonságról, a kultúrák találkozásáról és a személyiségjegyek kiismeréséről szól.

Ilyenkor a rózsaszín ködfelhős időszak elnyúlik és az érdeklődési faktor is megnő, ami az új impulzusok megismerése és egy kisebb vagy nagyobb adagnyi kultúrsokk miatt, még inkább képes biztos alapokat létrehozni ahhoz, hogy aztán a hétköznapok is gördülékenyen tudjanak működni, legalábbis a türelem és az alkalmazkodó képesség miatt, ez jellemzőbb tud lenni.

5 ok, ami miatt érdemes külföldi párt választani - 2. kép

1. +1 idegen nyelv megtanulása

A nemzetközi szerelmeknek az egyik legnagyobb előnye maga a nyelv. A legtöbb esetben az angol lehet a kapocs, ez akkor adottabb, ha mindkét fél teljesen eltérő anyanyelvvel rendelkezik. Egy idő után ahhoz, hogy minél jobban át lehessen adni a gondolatainkat a másik fél számára és zökkenőmentes, érdekes és élvezhető kommunikáció is létrejöhessen, muszáj fejlődni a választott nyelvben vagy akár a partnerünk anyanyelvét is megtanulni. A hosszú évek alatt a közös anyanyelvként használt angolt fel lehet váltani a párunk anyanyelvére is, így akár kettő plusz idegennyelv elsajátítására is van motivációnk, ami rengeteg pozitívumot rejt magában.

2. Az alkalmazkodó képesség fejlődése

Amikor két ember szereti egymást, az sem garancia arra, hogy problémáktól mentes időszakok követik egymást folyton-folyvást. A nyelvi nehézségeken felül természetesen, minden olyan probléma is felmerülhet, amit egy azonos anyanyelvű pár esetében is meg kell oldani. Azonban az biztos, hogy a kultúrális különbségeken felül az, hogy több kifejezési nehézség adódik a kapcsolat elejétől kezdve, amit sokszor kreatív módon kell megoldani, fejleszti az egyéni alkalmazkodó képességet is.

3. Új hagyományok megismerése és tartása

Egy másik kultúrából jött pár esetében az adott kultúra is részévé válik a hétköznapoknak, amik az ünnepektől kezdődően egészen a hétköznapi teendőkön át mindenhova beférkőzhetnek. Ezek jó esetben inkább pozitív benyomást keltenek a párok esetében, amik révén akár az adott ország konyháját, népszokásait is elleshetjük, amit aztán a saját magunk fejlődése érdekében kamatoztathatunk.

5 ok, ami miatt érdemes külföldi párt választani - 3. kép

4. Rendszeres utazási lehetőség

A külföldi származású pár választásakor, a legtöbb esetben levoksolunk az ingázás mellett is. No persze, ezt nem úgy kell érteni, hogy az ember minden esetben kétlaki életet él, de évi 1-2 hazalátogatás szinte adott, még akkor is, ha nagy távolságok vannak az adott országok között.

5. A leendő gyermek kétnyelvűsége

A komolyabb párkapcsolatok esetében a gyermekvállaláskor plusz előnyt jelenthet az is, hogy a legjobb esetben, már három nyelvet beszélhet majd a születendő gyermek, de a kétnyelvűség ilyenkor szinte, teljes mértékben adott. A későbbiekben a nyelvek használatát kamatoztatni tudja a gyermek, már az első perctől kezdve akár kéttannyelvű iskolába is járhat.
 
1 hozzászólás

eperjam • Überbrutál #1 • 1 hete és 1 napja

Sok előnye van, de azért hátránya is lehet. Főleg ha a szülők nem beszélnek idegen nyelven és be sem tudja mutatni nekik az ember.