3 °C
szórványos felhőzet
2024. március 19., kedd
József, Bánk

5 jel, hogy már nem szeretitek egymást

2020. február 19.
12.2881
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A párkapcsolatok sajnos nagyon soktényezős egyenletek abból a szempontból, hogy ami tegnap még működött, az lehet, hogy holnapután már soha többé nem fog. Ez nem meglepő, hiszen az emberek változnak, fejlődnek, és ha ez a folyamat nem tud végbemenni úgy, hogy abból mindkét fél előnyösen jöjjön ki, akkor az általában a kapcsolat végét jelzi előre. Sajnálatos módon azonban sokan vannak, akik képtelenek felismerni, hogy itt már csak a kölcsönös megtűrésről van szó, de semmiféle szerelemről vagy szeretetről nem lehet beszélni. Hogy milyen jelek alapján lehet rájönni minderre? Lássuk!


1. Simán a szemébe hazudsz!

A szerelem és a szeretet alapja a kölcsönös bizalom, amikor a párok egyszerűen képtelenek hazudni a másiknak, hiszen nem is lehetne, annyira egy hullámhosszon pendülnek, így ha az egyik megpróbálná, akkor azt a másik azonnal felismerné. Így garantáltan a szerelem elmúlását vetíti előre, ha azt veszed észre magadon, hogy simán belehazudsz a szemébe. Teljesen mindegy, hogy ez most súlyos hazugság volt, vagy tét nélküli füllentés, rengeteget elárul a kettőtök kapcsolatáról, illetve annak változásáról.

5 jel, hogy már nem szeretitek egymást - 2. kép

2. Már az is zavar, amit eddig elnéztél neki!

Minden párkapcsolatban vannak kisebb-nagyobb zavaró tényezők. Nem tetszik, ahogy nevet, hogy egy kicsit rendetlen, vagy ahogy főz, esetleg eszik. Ezek többnyire jelentéktelen dolgok, ha a két fél között nagy az összhang, hiszen nincs olyan, hogy tökéletes. Amennyiben azonban azt veszed észre, hogy ezek a korábbi apróságok hirtelen nagyon zavarni kezdenek, akkor érdemes lehet elgondolkodnod rajta: a köztetek lévő szeretet vagy szerelem komoly csorbát szenvedhetett.

3. Már egyáltalán nem fontos a másik

Tehát gyakorlatilag minden, és tényleg minden sokkal fontosabb nála. Még a munka is. Ha ezt tapasztalod, akkor ott valami már nincs rendben. Nyilván normális, hogy a kapcsolat elején éjjel-nappal szeretnétek együtt lenni, majd később, mikor már jól ismeritek egymást, kicsit független dolgokra is vágytok, de ha csak erre vágysz, ha inkább már csak külön lennél a másiktól, ha egyáltalán nem is töröd vagy töritek magatokat azért, hogy közös programot szervezzetek, akkor ott bizony akadnak problémák.

5 jel, hogy már nem szeretitek egymást - 3. kép

4. A vonzalom már a múlté

Az oké, hogy egy kapcsolat nem csak a szexről szól, de azért abban a nők is egyetértenek, hogy nélküle aligha működhetne a dolog, hiszen a rendszeres és élvezetes légyottok a kiegyensúlyozott mindennapok részét képezik. Ha ezen a téren sincs már meg a kapcsolatban az összhang, azaz hiányzik a vonzalom, akkor az egész halálra van ítélve. Ez az a pont, ahonnan általában már lehetetlenség visszahozni egy kapcsolatot, hiszen elhagyta a szakadék szélét, és zuhanórepülésbe kezdett, mely általában még nem fáj, szemben a megérkezéssel.

5. Nincs jövő

Egyetlen párkapcsolatnak sincs jövője abban az esetben, ha a felek nem tudnak tervezni és közös jövőt építeni egymással. Ha korábban legalább a nyaralások, a kölcsönös kikapcsolódási lehetőségek be voltak tervezve olyan távlati lehetőségek mellett, mint az esküvő vagy a gyerek, de utóbbiak egy ideje már fel sem merültek, akkor itt az ideje lépni, mert ez biztosan zsákutca lesz.
1 hozzászólás

Móni

4 éve, 5 hónapja és 4 napja

Ezt az ember érzi. Aztán vagy tesz valamit vagy nem.

válasz erre