0 ℃Tiszta idő
2020. május 26., kedd • Fülöp, Evelin

5 dolog, amiért a közösségi oldalak megnehezítik a kiegyensúlyozott párkapcsolatot

Brauny , 2019. február 27.
A közösségi oldalak megjelenése előtt is rendkívül nehéz volt fenntartani egy egészséges párkapcsolatot, azonban mióta a Facebook, az Instagram, a Snapchat vagy a Twitter beférkőztek az életünkbe, a helyzet még tarthatatlanabbá vált. Bizonyára már mi is tudunk a saját életünkből vagy egy közeli ismerőséből olyan példát hozni, aminek részeként a közösségi oldalak rondítottak bele a párkapcsolatba. Éppen emiatt az alábbiakban összegyűjtöttünk öt olyan dolog, melyek a közösségi oldalak hozadékai, és határozottan rossz hatással vannak a párkapcsolatra.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Bárki ismerősnek jelölhet és zaklathat!

Bár vannak beállítások, melyekkel ez kiszűrhető, sokan azonban fogékonyak erre, és direkt pályáznak is rá, hogy minél több ember ismerősnek jelölje őket. Nem baj, ha sosem látta, vagy egy szót sem beszélt még vele, a közösségi oldalon úgy gondoljuk, biztonságban vagyunk. Pedig nem, egy-egy merészebb beszélgetés egy idegennel rögtön zaklatásba csaphat át - ebből pedig durvább dolgok születhetnek -, miközben néhány félresikerült üzenet komoly félreértéseket hozhat, ha a párunk is meglátja.

5 dolog, amiért a közösségi oldalak megnehezítik a kiegyensúlyozott párkapcsolatot - 2. kép

2. Akkor most már járunk?

Főleg a Facebook hozadéka a dilemma, miszerint mikortól vállalja fel egy pár a kapcsolatát? Ennek a virtuális térben sokan óriási feneket kerítenek, hiszen itt már nem lehet titkolózni, ezt mindenki tudni fogja, az exek, a távoli rokonok és ismerősök, ergo nagy szégyen ér minket, ha rövidesen ismét szakítunk. Nagyobb dilemma viszont, hogy a felek mikortól állítsák be a kapcsolati státuszt? Ha az egyik túl korainak tartja, a másik viszont meglépi, abból komoly konfliktus is születhet...

3. Újabb okok a féltékenységre!

Merthogy a közösségi oldalak miatt megjelent a virtuális megcsalás fogalomkör is ebben a világban, vagyis nemcsak akkor kell féltékenynek lennünk a másikra, ha ténylegesen találkozik az illetővel, hanem akár akkor is, ha beszélgetnek, együtt töltik a virtuális idejüket. Pláne, ha közben olyan beszélgetés zajlik! Mivel a közösségi oldalakon sokkal közvetlenebbek az emberek, hamarabb közelebb engednek magukhoz másokat, nem érzik a korlátaikat, amire sokan érzékenyebben reagálhatnak.

5 dolog, amiért a közösségi oldalak megnehezítik a kiegyensúlyozott párkapcsolatot - 3. kép

4. Állandó félreértések!

Lájkok, megosztások, bökdösések és így tovább... Hihetetlen kusza, gyakran követhetetlen dolgok, sokszor a pillanat hevében is lájkolhatunk egy képet, máskor viszont jól megfontolt szándékkal, céllal tesszük ezt. Teljesen mindegy a miért, az viszont egyáltalán nem, hogy ezekből folyamatos félreértéseink származhatnak. Valakinek már az is elég, ha lájkoltunk egy képet, melyen ott van az exünk, vagy valami olyan idézetet, ami esetleg arra utal, hogy rá gondolunk, holott közben eszünkbe sem jutott ilyesmi. A félreértés azonban rögtön adott lesz!

5. Akkor most szakítottunk?

Ha pedig nagy gond támadt, jön a szakítás, hiszen aminek volt eleje, annak vége is lesz, ezt pedig valahogyan végig kell vezetni a közösségi oldalakon. De mégis hogyan? A kapcsolati státusz változása normális, amihez természetesen sorban jönnek majd a kommentek és a sajnálkozó üzenetek - nyugi, valójában senki sem sajnál -, de ez csak a kezdet! Töröljük őt az ismerősök közül? De akkor nem látjuk, mi van vele... Töröljük a közös képeket? De azzal lehet, hogy megsértünk másokat is... Nehéz kérdések tehát akadnak, de a válaszok tekintetében egyelőre még igencsak siralmas a helyzet.
 
2 hozzászólás

Perec • Hiperaktív #2 • 1 éve, 4 hónapja és 3 napja

Nem szabad hagyni egy kapcoslatban, hogy ilyen megtörténjen. Ha ez megtörténik akkor lehet előbb utóbb a közösségi média nélkül is megtörtént volna.

EszterSzabadkai • Megszállott #1 • 1 éve, 4 hónapja és 5 napja

Nagyon szörnyű dolog ez a közösségi média.