9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

5 dolog, ami segíthet eldönteni, hogy mikor állsz készen egy új kapcsolatra

2019. július 13.
5.7361
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
A párkapcsolatok vége után nehéz eldönteni, hogy mikor jön el az az idő, amikor már nem a sebek nyalogatása a mindennapos teendőnk, hanem érzelmileg is olyan nyitottak vagyunk, hogy akár még egy új szerelem is bekopogtathatna már. Nem vagyunk egyformák, így az elengedésnek, a szerelmi gyásznak is időt kell hagyni. Valaki néhány hónap alatt teljes mértékben újjászületik, átértékeli az életét és célokat tűz ki maga elé, de van az a véglet is, amikor a múlt emlékeibe temetkezve nem akarjuk elfogadni a kialakult helyzetet és talpraállni, még önmagunkért sem.


Egy szerelem vége ajtókat zár be, a hirtelen érkező érzelmi sokk egyik fél számára sem könnyű, még akkor sem, ha a szerelem már nem a régi lánggal égett. A párkapcsolat során tükröket állítunk a másik elé, tudást adunk át és az általunk hozott társas mintákat követve igyekszünk az igényeinknek megfelelően boldogulni és olykor még a saját magunk érdekeit is a háttérbe szorítani.

Az elromlott társas kapcsolatok legnagyobb százaléka, a nem megfelelő kommunikáción és az érzelmi kilengéseken múlnak, így nem mindegy például az sem, hogy párkapcsolati játszmákkal előhozakodunk-e vagy az őszinte játszmák nélküli kapcsolat dominanciáját választják. Az összes emberi kapcsolatunk formál minket és olykor még a negatív, fájdalmat okozó emberek is fontos leckék az életünkben, hogy lássuk, mire nincs szükségünk igazán. Az életünkben több igaz szerelmünk is lehet, így a kezdeti fájdalmak csillapodása után, érdemes saját magunkat fejleszteni, még inkább szeretni és boldoggá tenni, így az új szerelem is hamarabb ránk fog találni.


5  dolog, ami segíthet eldönteni, hogy mikor állsz készen egy új kapcsolatra - 2. kép

1. Nem gondolsz rá szinte egyáltalán!

Az egyik legnehezebb dolog szétváláskor az, hogy akivel a mindennapi apró dolgokat is megosztottad, bizalmas menedéket nyújtott, hirtelen barátként sem áll ott melletted. Az idő azonban minden esetben segít és az apró hétköznapok sikereit és kudarcait a barátokkal és a családdal is át lehet beszélni. A leválás folyamata fel is gyorsítható, ha a szakítás után az aktív tevékenységek irányába fordulunk és olyan elfoglaltságokat keresünk magunknak, amik terelik a gondolatainkat.

2. A tőle kapott tárgyak lekerülnek a polcról!

Az egykor fontosnak tartott apróságok hirtelen az íróasztal legalsó fiókjában gyülekeznek. Ha te is eltetted a szobád fontosabb részeiből a közös képeket, könyveket, ékszereket, akkor bizony, ez azt jelenti, hogy jó úton haladsz a teljes leválasztódás felé.


5  dolog, ami segíthet eldönteni, hogy mikor állsz készen egy új kapcsolatra - 3. kép

3. Nem figyeled őt a közösségi hálón!

A párkapcsolatok vége után az egyik legnehezebb feladat nem belekapaszkodni néhány online elejtett morzsába, fényképekbe, linkekbe és megosztásokba. Az emberek többsége nem kürtöli világgá a fájdalmát, így arra nem is érdemes alapozni, hogy majd a közzétett bejegyzéseiből mi igazán tudni fogjuk, hogy valójában hiányzunk-e neki vagy sem. A legjobb, ha minden felületen inaktiváljuk az exet és nem nézegetjük, hogy éppen mivel és kivel tölti a szabadidejét. Amennyiben ez a lépés megvan és sikeresen elengedtük a sztalker szerepét, akkor már egy újabb szintet is kipipálhatunk.


5  dolog, ami segíthet eldönteni, hogy mikor állsz készen egy új kapcsolatra - 4. kép

4. Találsz valakit, akinél érzed a szikrát!

Arra sosincs tökéletes recept, hogy mikortól lehet vagy illik új kapcsolatba belevágni, de ha jön valaki, akinél érezzük azt a bizonyos szikrát, kapcsolódási pontot, akkor érdemes legalább néhány találkozót megejteni, még akkor is, ha egy ideig még ki szeretnénk élvezni a szingli létet. Ezek a találkozók pozitív megerősítést is adhatnak, amik az önbizalom növelésére is kiválóak. Illetve az is előfordulhat, hogy happy end lesz a találkozók vége.


5  dolog, ami segíthet eldönteni, hogy mikor állsz készen egy új kapcsolatra - 5. kép

5. Amikor az exedre gondolsz, a közömbösség fog el!

A szerelem ellentétes érzése a közömbösség, így ha már nem kalimpál az ex után az ember szíve, akkor minden bizonnyal a nehezén már túl is vagyunk. A közömbösség persze, nem azt jelenti, hogy teljes mértékben hidegen hagy a másik, de nem befolyásolja az utána felépített saját érzelmi útvonalunkat.
2 hozzászólás

kalifa

5 éve, 2 hónapja és 4 napja

Én a mai napig rá szoktam nézni egy két exemre a Facebookon. Abban semmi rossz nincs.

válasz erre

Linda

5 éve, 2 hónapja és 5 napja

Érdekes. Én a jelenlegi párommal úgy jöttem össze, hogy az előzővel alig néhány héttel előtte szakítottam. Még gondoltam az exre de mégis össze jöttünk. Szerintem az ember érzi hogy mikor áll készen.

válasz erre