2019. november 21., csütörtök • Olivér

5 dolog, ami segíthet eldönteni, hogy mikor állsz készen egy új kapcsolatra

Szofi Kakuk , 2019. július 13.
A párkapcsolatok végeztével nehéz eldönteni, hogy mikor jön el az az idő, amikor már nem a sebek nyalogatása a mindennapos feladatunk, hanem érzelmileg is olyan nyitottak tudunk lenni, hogy akár még egy új szerelem is kopogtatni tud. Nem vagyunk egyformák, így az elengedésnek, a gyásznak is időt kell hagyni. Valaki néhány hónap alatt teljes mértékben újjászületik, átértékeli az életét és célokat tűz ki maga elé, de van a másik véglet is, amikor a múlt emlékeibe temetkezve nem akarja elfogadni az egyik fél a kialakult helyzetet és talpraállni önmagáért. Igen, a továbblépés saját magunk miatt kell hogy megtörténjen. A következőkben az újratervezésről olvashattok bővebben, ami segíthet eldönteni, hogy az érzelmi hullámvasút melyik fokán is vagyunk tulajdonképpen, hogy könnyebb legyen az innen induló elindulás is.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Egy szerelem vége minden esetben bezár ajtókat, a hirtelen érzekő érzelmi sokk egyik fél számára sem könnyű, még akkor sem, ha a szerelem már nem a régi lánggal lobogott. A párkapcsolat során tükröket állítunk a másik elé, tudást adunk át és az általunk hozott társas mintákat követve igyekszünk az igényeinknek megfelelően boldogulni és olykor még a saját magunk érdekeit is a háttérbe szorítani.

Az elromlott társas kapcsolatok legnagyobb százaléka, a nem megfelelő kommunikáción és az érzelmi horizont kilengésén múlik, így nem mindegy, hogy a párkapcsolati játszmákkal előhozakodik-e a pár egyik tagja vagy akár mindkettő, vagy az őszinte, játszmák nélküli kapcsolat dominanciáját választják. Az összes emberi kapcsolatunk formál minket és olykor még szükséges is az adott illető az életünkbe, hogy lássuk mire nincs szükségünk valójában. Az életünkben több igaz szerelmünk is lehet, így a kezdeti fájdalmak csillapodása után, érdemes saját magunkat is szeretni és boldoggá tenni, így a szerelem is hamarabb ránk fog találni.

5  dolog, ami segíthet eldönteni, hogy mikor állsz készen egy új kapcsolatra - 2. kép

1. Nem gondolsz rá szinte egyáltalán!

Az egyik legnehezebb dolog szétváláskor az az, hogy akivel a mindennapi apró dolgokat is megosztottad és a szerelmeddé vált, hirtelen barátként sem áll ott melletted. Az idő azonban minden esetben segít és szépen lassan elhalványítja a másik vonásait, a hangját és mi egyre kevesebbet gondolunk rá napközben. A folyamat fel is gyorsítható, ha a szakítás után az aktív tevékenységek irányába fordulunk és olyan elfoglaltságokat keresünk magunknak, amik terelik a gondolatainkat és a szép, kedves emlékeket.

2. A tőle kapott tárgyak lekerülnek a polcról!

Az egykor oly fontosnak tartott apróságok hirtelen az íróasztal legalsó fiókjában gyülekeznek és ez az a fiók, amit évente körülbelül kétszer nyitsz ki, hogy áttöröld a porcicák miatt. Ha te is eltetted a szobád fontosabb zugaiból a közös képeket, könyveket, ékszereket, akkor bizony ez azt jelenti, hogy a szíved emlékeket őrző raktárában van a volt szerelmed.

5  dolog, ami segíthet eldönteni, hogy mikor állsz készen egy új kapcsolatra - 3. kép

3. Nem figyeled őt a közösségi hálón!

A párkapcsolatok vége után az egyik legnehezebb feladat nem belekapaszkodni néhány online aktív morzsába, fényképekbe, linkekbe és megosztásokba. Az online felület nagyon sokszor csalóka. Az emberek többsége nem kürtöli világgá a fájdalmát, így arra nem is érdemes alapozni, hogy majd a közzétett bejegyzéseiből mi igazán tudni fogjuk, hogy hiányzunk neki. A legjobb, ha minden felületen inaktiváljuk a volt szerelmünket és nem nézegetjük, hogy éppen mivel és kivel tölti a szabadidejét. Amennyiben ez a lépés megvan és sikeresen elengedtük a sztalker szerepét, akkor már szinte teljes a gyógyulás is.

5  dolog, ami segíthet eldönteni, hogy mikor állsz készen egy új kapcsolatra - 4. kép

4. Találsz valakit, akinél érzed a szikrát!

Arra sosincs tökéletes recept, hogy mikortól lehet vagy illik új kapcsolatba vágni, de ha jön valaki, akinél érzed azt a bizonyos szikrát, kapcsolódási pontot, akkor érdemes legalább néhány találkozót megejteni, még akkor is, ha egy ideig még ki szeretnéd élvezni a szingli létet. Ezek a találkozók pozitív megerősítést is adhatnak, amik az önbizalom növelésére is kiváló alkalmak. Illetve lehetséges, hogy happy end lesz a találkozók vége.

5  dolog, ami segíthet eldönteni, hogy mikor állsz készen egy új kapcsolatra - 5. kép

5. Amikor az exedre gondolsz, a közömbösség fog el!

A szerelem ellentétes érzése az üresség, a közömbösség, így ha már nem kalimpál az ex után az ember szíve, akkor minden bizonnyal a nehezén már túl is van a csalódott szív. A közömbösség persze nem azt jelenti, hogy teljes mértékben hidegen hagy a másik jelenléte vagy a felénk fordított érzelmi töltete, de nem befolyásolja az utána felépített saját érzelmi útvonalunkat.
 
2 hozzászólás

kalifa • Hiperaktív #2 • 4 hónapja, 2 hete és 3 napja

Én a mai napig rá szoktam nézni egy két exemre a Facebookon. Abban semmi rossz nincs.

Linda • Polihisztor #1 • 4 hónapja, 2 hete és 4 napja

Érdekes. Én a jelenlegi párommal úgy jöttem össze, hogy az előzővel alig néhány héttel előtte szakítottam. Még gondoltam az exre de mégis össze jöttünk. Szerintem az ember érzi hogy mikor áll készen.