21 °Ctiszta égbolt
2020. július 08., szerda • Ellák

5 dolog, ami segíthet eldönteni, hogy mikor állsz készen egy új kapcsolatra

Szofi Kakuk , 2019. július 13.
A párkapcsolatok vége után nehéz eldönteni, hogy mikor jön el az az idő, amikor már nem a sebek nyalogatása a mindennapos teendőnk, hanem érzelmileg is olyan nyitottak vagyunk, hogy akár még egy új szerelem is bekopogtathatna már. Nem vagyunk egyformák, így az elengedésnek, a szerelmi gyásznak is időt kell hagyni. Valaki néhány hónap alatt teljes mértékben újjászületik, átértékeli az életét és célokat tűz ki maga elé, de van az a véglet is, amikor a múlt emlékeibe temetkezve nem akarjuk elfogadni a kialakult helyzetet és talpraállni, még önmagunkért sem.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Egy szerelem vége ajtókat zár be, a hirtelen érkező érzelmi sokk egyik fél számára sem könnyű, még akkor sem, ha a szerelem már nem a régi lánggal égett. A párkapcsolat során tükröket állítunk a másik elé, tudást adunk át és az általunk hozott társas mintákat követve igyekszünk az igényeinknek megfelelően boldogulni és olykor még a saját magunk érdekeit is a háttérbe szorítani.

Az elromlott társas kapcsolatok legnagyobb százaléka, a nem megfelelő kommunikáción és az érzelmi kilengéseken múlnak, így nem mindegy például az sem, hogy párkapcsolati játszmákkal előhozakodunk-e vagy az őszinte játszmák nélküli kapcsolat dominanciáját választják. Az összes emberi kapcsolatunk formál minket és olykor még a negatív, fájdalmat okozó emberek is fontos leckék az életünkben, hogy lássuk, mire nincs szükségünk igazán. Az életünkben több igaz szerelmünk is lehet, így a kezdeti fájdalmak csillapodása után, érdemes saját magunkat fejleszteni, még inkább szeretni és boldoggá tenni, így az új szerelem is hamarabb ránk fog találni.


5  dolog, ami segíthet eldönteni, hogy mikor állsz készen egy új kapcsolatra - 2. kép

1. Nem gondolsz rá szinte egyáltalán!

Az egyik legnehezebb dolog szétváláskor az, hogy akivel a mindennapi apró dolgokat is megosztottad, bizalmas menedéket nyújtott, hirtelen barátként sem áll ott melletted. Az idő azonban minden esetben segít és az apró hétköznapok sikereit és kudarcait a barátokkal és a családdal is át lehet beszélni. A leválás folyamata fel is gyorsítható, ha a szakítás után az aktív tevékenységek irányába fordulunk és olyan elfoglaltságokat keresünk magunknak, amik terelik a gondolatainkat.

2. A tőle kapott tárgyak lekerülnek a polcról!

Az egykor fontosnak tartott apróságok hirtelen az íróasztal legalsó fiókjában gyülekeznek. Ha te is eltetted a szobád fontosabb részeiből a közös képeket, könyveket, ékszereket, akkor bizony, ez azt jelenti, hogy jó úton haladsz a teljes leválasztódás felé.


5  dolog, ami segíthet eldönteni, hogy mikor állsz készen egy új kapcsolatra - 3. kép

3. Nem figyeled őt a közösségi hálón!

A párkapcsolatok vége után az egyik legnehezebb feladat nem belekapaszkodni néhány online elejtett morzsába, fényképekbe, linkekbe és megosztásokba. Az emberek többsége nem kürtöli világgá a fájdalmát, így arra nem is érdemes alapozni, hogy majd a közzétett bejegyzéseiből mi igazán tudni fogjuk, hogy valójában hiányzunk-e neki vagy sem. A legjobb, ha minden felületen inaktiváljuk az exet és nem nézegetjük, hogy éppen mivel és kivel tölti a szabadidejét. Amennyiben ez a lépés megvan és sikeresen elengedtük a sztalker szerepét, akkor már egy újabb szintet is kipipálhatunk.


5  dolog, ami segíthet eldönteni, hogy mikor állsz készen egy új kapcsolatra - 4. kép

4. Találsz valakit, akinél érzed a szikrát!

Arra sosincs tökéletes recept, hogy mikortól lehet vagy illik új kapcsolatba belevágni, de ha jön valaki, akinél érezzük azt a bizonyos szikrát, kapcsolódási pontot, akkor érdemes legalább néhány találkozót megejteni, még akkor is, ha egy ideig még ki szeretnénk élvezni a szingli létet. Ezek a találkozók pozitív megerősítést is adhatnak, amik az önbizalom növelésére is kiválóak. Illetve az is előfordulhat, hogy happy end lesz a találkozók vége.


5  dolog, ami segíthet eldönteni, hogy mikor állsz készen egy új kapcsolatra - 5. kép

5. Amikor az exedre gondolsz, a közömbösség fog el!

A szerelem ellentétes érzése a közömbösség, így ha már nem kalimpál az ex után az ember szíve, akkor minden bizonnyal a nehezén már túl is vagyunk. A közömbösség persze, nem azt jelenti, hogy teljes mértékben hidegen hagy a másik, de nem befolyásolja az utána felépített saját érzelmi útvonalunkat.
 
2 hozzászólás

kalifa • Hiperaktív #2 • 1 éve, 24 napja

Én a mai napig rá szoktam nézni egy két exemre a Facebookon. Abban semmi rossz nincs.

Linda • Polihisztor #1 • 1 éve, 24 napja

Érdekes. Én a jelenlegi párommal úgy jöttem össze, hogy az előzővel alig néhány héttel előtte szakítottam. Még gondoltam az exre de mégis össze jöttünk. Szerintem az ember érzi hogy mikor áll készen.