14 °C
közepes eső
2024. március 28., csütörtök
Gedeon, Johanna

5+1 tipp, hogy túléld a szerelmi bánatot

2015. április 11.
3.7951
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Noha egy embert élete során rengeteg kellemetlenség ér, a lelki megpróbáltatásoknál aligha létezik rosszabb dolog. Ilyen például, ha elveszítünk valakit, esetleg szerelmi bánat ér minket, amit nagyon sokan nehezen kezelnek. Az alábbiakban most ehhez szeretnénk segítséget nyújtani néhány bejáratott és tuti tipp által.



5+1 tipp, hogy túléld a szerelmi bánatot - 2. kép

1. Biztos nem csak mi vagyunk a hibásak!

A legnagyobb baj a szerelmi bánat kapcsán az, ha saját magunkat hibáztatjuk a kapcsolat vége miatt. Ne felejtsük el azonban, hogy egy kapcsolat mindig két emberen múlik, ezáltal ha magunkat okoljuk a kialakult helyzet miatt, az nem célravezető, másrészt pedig nem is objektív álláspont, mert a bűntudat sehová sem vezet. Persze ne is gyűlöljük meg a másikat, de ne is csak magunkat okoljuk a történtekért!

2. Beszéljünk róla!

A szerelmi bánatra sokan csak legyintenek, azonban gyakran elfelejtjük, hogy vannak érzékenyebb emberek, akiknek ilyenkor akár orvosi segítség is kellhet. Ha úgy érezzük, hogy minket is nagyon megvisel a dolog, a legjobb ellenszer a kommunikáció, valamint az, ha beszélünk a történtekről. Ez lehet egy barátunk vagy barátnőnk, de akár egy pszichológust is felkereshetünk azért, hogy ne csak meghallgasson minket, hanem hasznos tanácsokat is adjon nekünk a folytatáshoz.

3. Vezessük le energiáinkat!

Noha a szerelmi bánat hatására sokan begubóznak, holott tombolnak bennük az energiák, amelyeket nagyon fontos kiadni azért, hogy könnyebb legyen. Ennek az egyik legjobb módja, ha kimozogjuk magunkból! Menjünk el futni, kerékpározni, vagy csak egy nagyot kirándulni a közeli erdőkbe-hegyekbe, és garantáltan frissebbnek, éberebbnek, egészségesebbnek érezzük majd magunkat testileg és lelkileg egyaránt.

5+1 tipp, hogy túléld a szerelmi bánatot - 3. kép


4. Itt az ideje kikapcsolni!

Ha nagyon nem segít semmi, itt az idő, hogy végre beiktassunk életünkbe egy nagyobbacska kikapcsolódást és pihenést, amire szakítás után talán nem csak lelkileg, testileg is szükségünk lehet. Utazzunk el egy hétvégére, ismerjünk meg új helyeket, és ha úgy jobb, vigyünk magunkkal egy ismerősünket is. Sokszor elég már egy jó masszázs, vagy egy kiadós vásárlás is, de ha több kell, egy wellness hétvége, vagy néhány nap a hegyekben garantált segítség lesz.

5. Értékeljük azt, ami maradt!

Nem csak szerelmi bánat idején, hanem minden lelki probléma esetén hasznos, ha mindig megtanuljuk értékelni mindazt, ami megmaradt nekünk. Gondoljunk úgy az eddigiekre, mint egy időszakra, amiből tanultunk, amitől többek lettünk, ami szükséges volt ahhoz, hogy egyszer, a jövőben majd kiteljesedhessünk egy életre szóló kapcsolatban.

+1. Ismerkedjünk!

Természetesen nem szabad azonnal beleugrani egy új kapcsolatba, de a szerelmi bánat egyik legjobb ellenszere, ha új embereket ismerünk meg. Erre kiváló alkalom egy kis nyaralás, kikapcsolódás vagy egy hétvégi parti. A másiknak persze nem kell tudnia, hogy éppen szerelmi bánatunk van, csak egyszerűen élvezzük az új társaság jelenlétét, hogy valaki lefoglal minket, a többit pedig majd meglátjuk.
4 hozzászólás

monyó

9 éve, 8 hónapja és 25 napja

Pihenés mindig jól jön.

válasz erre

Minoni

9 éve, 8 hónapja és 25 napja

Ismerkedésnél sokan azt rontják el hogy beleugranak egy új kapcsolatba. Én ezért ezt mindig kihagyom. Fél év és újra mehet a pasivadászat! mosolygó smiley

válasz erre

zitucska

9 éve, 8 hónapja és 25 napja

Ismerkedés a legnehezebb ilyen esetben. De van akinek ez a legkönnyebb, hogy legyen újra valakije.

válasz erre

Sandy

9 éve, 8 hónapja és 26 napja

Én a csoki evést és a vásárlást még belevenném. röhögő smiley

válasz erre