5+1 tipp, hogy ne hűljön ki soha egy párkapcsolat!

Brauny , 2017. június 11.
Egy párkapcsolat ugyanolyan törődést és folyamatos foglalkozást igényel, mint bármi más ezen a világon, máskülönben egyre nagyobb távolság, egyre nagyobb elhidegülés következik be, majd csökken a szexuális vágy, és végül ott találjátok magatokat, hogy két ember vagytok egymás mellett, akik nem is tudják, hogy miért vannak még együtt. Ha szeretnéd, hogy a kapcsolatotok újra teljes legyen, és ismét felcsapjon köztetek a láng, akkor ajánljuk figyelmetekbe az alábbi tippeket!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Akkor most keljetek fel, és irány sétálni egyet!

Nyilván senkinek sem kell külön felhívni a figyelmet rá, hogy a párkapcsolatok többségét általában az lehetetleníti el, hogy a felek nem szerveznek közös programokat, nem járnak el sehová. Sok esetben az a kifogás, hogy nincs pénz. A közös programokhoz azonban nem kell pénz! Irány ki a parkba vagy a közeli hegyekbe, és sétáljatok egy nagyot. Kenjetek pár lekváros kenyeret, és még egy rögtönzött piknik is belefér. Beszélgettek közben? Jól érzitek magatokat? Együtt vagytok? Máris megérte!

5+1 tipp, hogy ne hűljön ki soha egy párkapcsolat! - 2. kép

2. Mikor nyaraltatok utoljára?

Persze a párkapcsolatoknak kifejezetten jót tesz az is, ha néhány napra ki tudunk szakadni a fogaskerékből. Erre a legjobb mód az, ha elmegyünk nyaralni egyet, ahol tényleg kiszakadhatunk a mindennapi szürkeségből. Ilyenkor a felek annyira egymásra találhatnak mindössze pár nap alatt, hogy akár még a szexuális életük is helyre billenhet. Nem kell feltétlenül messze menni, elég egy hosszabb hétvége, vagy egy hét a Balatonon!

3. Passzoljátok le egy kicsit a gyerekeket!

A gyerekeknek nemcsak szülei, hanem nagyszülei, nagybátyjai, nagynénjei és egy sor egyéb olyan rokonai is vannak, akik egy-két napig, de legalább egy meghitt este erejéig szívesen vigyáznának gyermekeinkre. Ha még sincs senki a közelünkben, akkor egy jó ismerős tinédzser lánya, vagy egy hivatásos bébiszitter is megér annyit, hogy egy kicsit romantikázzunk, egy vacsival és egy pár órára kibérelt szobával. Ne legyünk kicsinyesek, toljuk csak úgy, mint az amerikai filmekben.

5+1 tipp, hogy ne hűljön ki soha egy párkapcsolat! - 3. kép

4. Ne felejtsünk el kommunikálni!

Rengeteg párkapcsolat azért fut zátonyra, mert a felek között egyszerűen megszakad a kommunikáció. Ezt azonban feltétlenül fontos orvosolni, hiszen a kommunikáció hiánya sok esetben csak még tovább mélyíti a szakadékot. Ki kell mondani a problémákat, meg kell beszélni a dolgokat, hiszen a magunk előtt gurgatott terhek csak még magasabb falakká állnak össze köztünk.

5. A szex a kulcsa (majdnem) mindennek!

Bár sokan mondják, hogy a szex így, meg úgy nem is olyan fontos egy párkapcsolatban, a gyakorlat azonban rendre megcáfolja ezt: a szex az egyik legfontosabb alappillére a kiegyensúlyozott kapcsolatoknak. Ezáltal miután megtanultunk újra kommunikálni, bátran beszéljünk erről is. Ha kell, hívjunk segítségül filmeket, fantázianövelő szerepjátékokat, bármi mást, a lényeg, hogy csináljuk!

+1. Ha másképpen nem megy...

Vannak esetek, amikor a makacsság, a beletörődöttség vagy az egyik fél alkalmatlansága miatt szükség van külső segítségre. Ne féljünk ezt beismerni vagy kimondani, ha meg akarjuk menteni a kapcsolatunkat, és ha ezt valóban meg szeretnénk tenni, akkor kérjük szakember segítségét, aki bár a problémákat nem oldja meg helyettünk, de legalább megmutatja az oda vezető utat.
 
1 hozzászólás

regeena • Pipi #1 • 1 éve, 1 hónapja és 8 napja

Ezek nagyon jó kis tippek. Bárki megfogadhatja.