5+1 tipp, hogy elkerüld az összeköltözés buktatóit

Brauny , 2015. augusztus 26.
Az összeköltözés egy párkapcsolatban mindig nagyon fontos mérföldkő, ezáltal az esetek 99 százalékában ezen áll vagy bukik az, hogy egy pár együtt marad-e a jövőben is vagy sem. Sokan túlontúl rágörcsölnek a dologra, mások pedig egészen könnyedén veszik, ami viszont biztos, hogy az összeköltözésnek vannak buktatói, amelyeket érdemes idejekorán felismerni. Ha te is el akarod kerülni ezeket, érdemes megfogadnod az alábbiakat!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 5+1 tipp, hogy elkerüld az összeköltözés buktatóit - 2. kép

1. Közös lakás, közös döntés!

Ha megkezdtétek közös életeteket, akkor ahhoz elengedhetetlenül fontos, hogy valóban közösnek érezzétek mind a ketten. Tény, hogy a nőkben általában nagyobb az úgynevezett fészekrakó ösztön, így általában velük nem szokott probléma lenni ezen a téren - persze kivételek akadnak -, de a férfiak sokszor nehezen vetkőzik le a szülői fészekből hozott kényelmet, pláne ha egykék is voltak. Márpedig erre mindkét félnek oda kell figyelni, így minden döntést, minden munkát meg kell osztani egymás között!

2. Elnyomod a másikat!

A közösködés mellett nagy probléma szokott lenni, hogy az egyik fél ízlése felülemelkedik a másikén. Ez közös érdeklődési kör, vagy beleegyező pár esetén nem probléma, de ha mindketten erős jellemek, akkor bizony hatalmas konfliktusforrás születhet akkor, ha nem egy közösen vásárolt függöny került fel a hálószobába, hanem az, amit mi vittünk otthonról. Jó tanács: a lehető legkevesebb saját dekorációt és berendezési tárgyat vigyük a közös lakásba!

3. Túlzottan elkényezteted!

Nyilván az összeköltözés első napjai csodaszépek, édesek, hiszen valóra vált egy igazi álom, így a felek legszívesebben tálcán hordoznák egymást az első napokban. Ez egy ideig talán még elmegy, de később azért találjátok meg az egyensúlyt, mert könnyű hozzászokni ahhoz, hogy mindig te mosogatsz, vagy te hozod be a büdös zokniját a fürdőből.

5+1 tipp, hogy elkerüld az összeköltözés buktatóit - 3. kép


4. Te nem is vagy házias?

Az összeköltözés után már nem lesz ott sem anyu, sem apu, hogy elpakolják utánad a szennyest vagy kitakarítsanak, azt bizony neked kell megcsinálnod pároddal együtt, felosztva a házimunkát. A háziasság egy tanulható és elsajátítható tulajdonság, így ha nem mosogattál korábban, most ideje megtanulni. Többek között!

5. Azok a mocskos anyagiak!

Az összeköltözés során a legnehezebb mindig az lesz, hogy a pénzügyeket miként osztjátok fel egymás között. Van, akiknél a közös kassza beválik, másoknál a teljesen külön vett anyagiak jelentik a megfelelő megoldást, de a gyakorlatban inkább talán valahol a kettő közötti megoldás a megfelelő ebben az esetben, tehát összedobjátok a közös költségeket, esetleg egy keveset félretesztek, plusz elrakjátok a bevásárlópénzt, a többiből pedig magatok gazdálkodtok.

+1. Az a zokni tényleg lyukas?

Az összeköltözés során a fentieken túl óriási kiábrándulást kelthet a másik fél részéről, ha a hétköznapokban túlzottan elhagyjuk magunkat. Nyilván van, amikor foltos felsőben takarítunk és jelenünk meg, néha belefér, de ha minden nap igénytelenek, kócosak vagyunk, esetleg meg is ereszkedünk egy kicsit, mert már úgyis van párunk, akkor az bizony előbb vagy utóbb csúnya szakításhoz vezet majd.
 
4 hozzászólás

blondi • Überbrutál #4 • 3 éve, 11 hónapja és 14 napja

Ha először költözik össze valakivel az ember, az mindig nehéz. De a második harmadiknál már könnyen megy.

Edit90 • Überbrutál #3 • 3 éve, 11 hónapja és 15 napja

A pénzt mindig előre tisztázni kell különben komoly összetűzés lehet belőle.

leoni • Messiás #2 • 3 éve, 11 hónapja és 15 napja

Sose könnyű, pedig mindenki azt hiszi, legalábbis a fiatalok biztosan.

zsebibaba • Überbrutál #1 • 3 éve, 11 hónapja és 15 napja

Na igen, nem könnyű az első együttélés, nekünk is majdnem zátonyra futott a kapcsolatunk, de meg tudtuk beszélni.

ezek a cikkek is érdekelhetnek

Nincsenek még hasonló cikkek.