2019. január 20., vasárnap • Fábián, Sebestyén

5+1 tipp, ha a párodnak nagyobb a szexuális étvágya, mint neked

Brauny , 2017. augusztus 26.
A párkapcsolatokban rendre előfordul - akár időszakosan, akár állandó jelleggel -, hogy a másik félnek megnövekszik a szexuális étvágya, amit sokan hajlamosak túldramatizálni, holott ez a probléma olyan általános, mint bármi más. A lényeg, hogy ilyenkor nem kell kétségbe esni, sőt ezt nem is kell problémának tekinteni, hiszen végső soron nem az, de hogy mégis miként kell kezelni ezt a helyzetet, abban néhány hatékony tanáccsal szeretnénk segíteni nektek.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Először is beszéljetek róla!

Bármilyen szexuális probléma is merül fel egy párkapcsolatban, a legfontosabb minden esetben az, hogy beszéljünk róla. Kommunikáció nélkül nemcsak az emberi kapcsolatok, hanem minden meghal. Mondjátok ki a problémát, hiszen ezzel máris közelebb kerültetek ahhoz, hogy megelőzzetek hatalmas, egyébként meglepően könnyen megoldható, illetve megbeszélhető problémákat.

5+1 tipp, ha a párodnak nagyobb a szexuális étvágya, mint neked - 2. kép

2. Vizsgáljátok meg a probléma hátterét!

Ha megvan a kommunikáció, a kezdő lépést megtettük, de nem végeztünk. Nagyon fontos ezek után, hogy megvizsgáljuk az egész hátterét! Mindig fennállt ez a gond a kapcsolatban, vagy frissen köszöntött ránk például a gyerekvállalás után, ami általában évekig problémássá teheti a szexet a párkapcsolatokban? A problémát mindig tárjátok fel - még akkor is, ha az kellemetlen -, mert csak így tudtok megoldást találni rá.

3. Minden ember más!

Ha adott az ok, de mégsem vezet megoldásra, akkor el kell fogadnunk azt, hogy minden ember más, ezáltal párunk nagyobb szexuális étvággyal rendelkezik, mint mi. Ilyenkor a legrosszabb, amit tehetünk, ha megtagadjuk tőle a szexet, de azzal pedig magunknak okozhatunk kellemetlenséget, szóval ha ez a problematika áll fenn, akkor az elfogadás mellett találjunk rögtönzött megoldást a rendszeres ágyba bújás mellett.

4. Engedélyezett magunkhoz nyúlás!

Az egyik ilyen az legyen, hogy nyíltan megbeszélitek: a maszturbáció nem rossz, nem tiltott, hanem engedélyezett. Nyilván a több szexet kívánó félnek ezt nem a másik előtt kell csinálnia, ellenben ne legyen bűntudata, ne érezze magát rosszul, ha magához nyúl. Legyen a hétköznapjai része, váljon akár mindennapossá, ha fontos, de ne menjen az együttlétek rovására. Persze közben azért mi is segíthetünk neki így-úgy...

5+1 tipp, ha a párodnak nagyobb a szexuális étvágya, mint neked - 3. kép

5. A segédeszközök is segíthetnek!

Ha nem megy saját kézzel, akkor meglephetjük párunkat vagy magunkat egy-egy segédeszközzel, aminek kiváló hasznát vehetjük akár a szexuális együttlétek során is, nem csak akkor, amikor egymagunk vagyunk. A segédeszközök ugyanis ilyen esetekben szintén kitűnő szolgálatot tehetnek, de ügyeljünk a megfelelő minőségre, és arra is, hogy ne erőltessük rá a másikra, ha nem szeretné.

+1. Keressetek szakembert!

Amennyiben így sem találtunk megoldást a problémára, hovatovább a probléma inkább személyes jellegű, és a két fél között húzódik meg, akkor abban a legnagyobb segítséget egy szakember jelentheti. Rengeteg szexterapeuta és szakosodott pszichológus dolgozik az országban, akik készségesen állnak a rendelkezésünkre hasonló gondokkal. Éljünk a lehetőséggel!
 
2 hozzászólás

bettike • Überbrutál #2 • 1 éve, 6 hónapja és 6 napja

Erről nehéz beszélni, de ha jó a kommunikáció egy kapcsolatban akkor meg tudják beszélni.

Tekla • Csirke #1 • 1 éve, 6 hónapja és 6 napja

Azért az nem túl jó egy kapcsolatban ha az egyikük nagyon szexéhes de a másik nem.