5+1 ok, amiért inkább ne nézz bele a párod üzeneteibe!

Brauny , 2017. április 16.
A féltékenység minden kapcsolatban nagy úr. Sok esetben van alapja, máskor pedig egyáltalán nincs. Ezt megítélni nagyon nehéz kérdés, ellenben vannak olyan esetek, amikor valaki annyira féltékeny a másikra, hogy még arra is képes, hogy belenézzen az üzeneteibe a telefonján vagy a közösségi oldalakon. Mi most mondtunk pár okot, hogy miért ne ragadtasd magadat soha erre!
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Először gondolj bele, neked hogy esne?

Kezdjük a legalapvetőbb kérdéssel: neked hogy esne, ha a másik fél belenézne az üzeneteidbe? Most biztos azt mondod, hogy nem érdekel, de őszintén felelj, hiszen biztosak vagyunk abban, hogy te is nagyon kiakadnál, ha a párkapcsolaton belül ápolt aprócska privát szférádba beletipornának.

5+1 ok, amiért inkább ne nézz bele a párod üzeneteibe! - 2. kép

2. A privát szférája mindenkinek szent!

A privát szféra ugyanis szent dolog, amit akkor is tisztelni kell, ha azt hiszed, hogy körülötted minden összedől, és talán a másik fél valaki másnál keresi a boldogságot. Ezer és egy más módja van annak, hogy tisztázzátok a dolgot, de a másik telefonjába való beletúrás nem tartozik az egyenes dolgok közé, felejtsd el!

3. Olyan dolgot is találhatsz, amit nem akartál!

Ha belenézünk párunk telefonjába, azt azzal a szándékkal tesszük meg, hogy most végre leleplezzük, most végre rájövünk, hogy ki a harmadik fél, hogy van-e okunk féltékenynek lenni. Azonban egyrészt nem sokkal később máris továbbgondoljuk a témát, eszünkbe jut, hogy mi van akkor, ha törölte már a kínos beszélgetéseket, másrészt pedig lehet, hogy leleplezzük életünk legnagyobb meglepetését. Egy óriási születésnapi parti, egy titkos utazás, egy eljegyzés... Ne akard ezt!

5+1 ok, amiért inkább ne nézz bele a párod üzeneteibe! - 3. kép

4. Ha kiderül, tudod mekkora balhé lesz?

A privát szféra megsértését a legtöbb ember véresen komolyan veszi, így lehet, hogy számodra nem jelent nagy dolgot belenézni az ő telefonjába, de neki talán annyira rosszul fog esni, hogy vérig sérted vele, és akár életed végéig megjegyzi majd ezt. A nagy veszekedésekről, a napokig tartó hallgatásról nem is beszélve, aminek során ismét csak rágod majd magadat, hogy most hol van, kivel beszél vagy mi jár a fejében.

5. Könnyebben lebukhatsz, mint gondolnád!

Sokan azzal a tévhittel néznek bele párjuk telefonjába, hogy úgysem buknak le, nem kell mitől tartaniuk. Van azonban a közmondás, miszerint a hazug embert előbb utolérik, mint a sánta kutyát. Ez pedig a világ egyik legnagyobb igazsága, hiszen minden turpisságra fény derül egyszer, vagy így, vagy úgy, de le fogunk bukni, szóval már csak emiatt se tedd.

+1. Ha nagyon muszáj, inkább együtt tegyétek meg!

Ha mindenképpen tele vagy aggályokkal, és nem bírod tovább, akkor üljetek le és beszéljétek meg. Mondd el neki mit érzel, hogy úgy gondolod, csak akkor nyugszol meg, ha most, együtt belenéztek a telefonjába. Amennyiben nincs titkolni valója, akkor úgyis rögtön odaadja, ha pedig van, akkor pedig máris elárulta magát.
 
2 hozzászólás

pilótakeksz • Messiás #2 • 1 éve, 3 hónapja és 11 napja

Mindenkinek van és kell lennie magánszférájának és ebben az üzenetek is benne vannak. Ha gyanakszunk, inkább szóljunk neki hogy meg akarjuk nézni a telóját.

hemberender • Hiperaktív #1 • 1 éve, 3 hónapja és 11 napja

Nagyon jó tanácsok, meg is fogom mutatni a csajomnak. Mert ő nagyon nem gondol ebbe bele...