2018. április 26., csütörtök • Ervin

5+1 dolog, amit semmiképpen ne tegyél egy szakításkor

Brauny , 2017. március 25.
A szakítás nagyon nehéz dolog, akár mi vagyunk a szakító fél, akár a szenvedő alanyai a folyamatnak, sőt mi több, még akkor sem egyszerű, ha éppen közös megegyezéssel történik a dolog, hiszen az érzelmi szálakat nagyon nehéz elvagdosni. Amennyiben nem tudod, hogy mit nem szabad tenni szakításkor, akkor engedd meg, hogy az alábbiakban adjunk néhány hasznos tippet a szakítás íratlan viselkedéskódexéből.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Ne fröcsögj!

Aligha létezik gusztustalanabb dolog annál, mint amikor szakítás idején valamelyik fél nekilát fröcsögni. Hogy mit jelent ez pontosan? Leginkább azt, hogy megpróbálunk még végül gyűlölködő megjegyzésekkel, valamint teljesen valótlan állításokkal lelkiismeret-furdalást okozni a másik számára, ami nemcsak nagyon etikátlan, hanem gusztustalan dolog is, és legfeljebb abban az esetben állja meg a helyét, ha a másik fél megcsalt minket.

5+1 dolog, amit semmiképpen ne tegyél egy szakításkor - 2. kép


2. Veszekedés közben soha!

A szakítás egy nagyon komoly dolog, amit soha nem szabad felfokozott érzelmi állapotban megtenni, éppen ezért veszekedés közben szakítani nagyjából olyan meggondolatlan dolog, mint puszta kézzel a forró vízbe nyúlni egy lágy tojásért. A nagy döntéssel várjátok meg azt az időszakot, amikor mindketten lenyugodtok, hogy felelősségteljesek tudjatok lenni.

3. Ne hazudj!

Vannak helyzetek, amikor nehéz elmondani a másiknak azt, hogy pontosan miért is történt a szakítás, azonban ragaszkodjunk mindig az őszinteséghez. Persze nyilvánvaló, hogy nagyon nehéz lehet megmondani, ha van egy harmadik személy a kapcsolatban, de ha valakit szeretsz, akkor az megérdemel annyit, hogy úgy zárja le az egészet, hogy pontosan tudja az okokat.

4. Tartsunk szünetet? Inkább ne...

A szakítás esetén ne elégedj meg kompromisszumokkal, és soha ne kérd azt, hogy tartsatok szünetet, mert a szünet rendszerint csak egy átmeneti megoldás, határozott időhúzás, ami arra való a legtöbb esetben, hogy meg tudjátok gyászolni a kapcsolatot, de az ideiglenes szakítás még egyetlen kapcsolatnak sem tett jót korábban. Hidd el, nektek sem fog, tehát vagy maradjatok együtt, vagy menjetek szét!

5+1 dolog, amit semmiképpen ne tegyél egy szakításkor - 3. kép


5. Hagyj menekülőutat!

Amit feltétlenül kerülj egy szakításkor, az nem más, minthogy felégetsz magad körül minden hidat. Arról van itt szó, hogy soha nem tudhatod, hogy pár hét vagy pár hónap múlva mennyire változik majd meg a véleményed a történtekről. Nem kizárt, hogy belátod, hogy mekkora buta voltál, és szeretnéd visszacsinálni az egészet. Ha ez történt, de korábban felégettél minden hidat, akkor úgy szakíts, hogy utána legyen még visszaút.

+1. Visszatérnél? Még várj vele!

Ha szakítottál, de rögtön másnap megőrülsz a hiányától, akkor nem kell rögtön engedni az érzelmeknek és ráírni, vagy felhívni őt. Ez teljesen természetes, hiszen az érzelmi szálakat nagyon nehéz elvarrni egyik napról a másikra, szóval várj egy kicsikét. Hogy mennyit, azt neked kell érezned, de másnap még ne szaladj vissza hozzá. Ha viszont egy hónap után is nehéz, akkor talán érdemes lehet leülni beszélni vele.
 
3 hozzászólás

Mirjam • Messiás #3 • 1 éve, 2 hónapja és 3 napja

Az emberek néha nem tudnak gondolkodni ha szakításról van szó.

Linda • Polihisztor #2 • 1 éve, 2 hónapja és 4 napja

Ez a tartsunk szünetet dolog nagyon gáz. Annak mindig szakítás a vége.

EszterSzabadkai • Hiperaktív #1 • 1 éve, 2 hónapja és 4 napja

Ne kezdj el hülyeségeket pletykálni. Sajnos ismerek olyat aki ilyet tett miután a pasuja elhagyta.