4 °Cborús égbolt
2021. január 19., kedd • Sára, Mária

5+1 dolog, amit kérdezz meg a pasidtól, mielőtt igent mondasz neki

Brauny , 2020. július 26.
A házasság bizony rendkívül merész döntés egy párkapcsolatban. Bár ma már sokan nem gondolják életre szóló elköteleződésnek, ellenben akkor is egy olyan kötelékről van szó, aminek részeként lesznek vállalásaink, és amiből nem léphetünk ki egyszerűen, következmények nélkül pedig pláne. Különösen igaz mindez olyan esetekben, amikor már közös vagyon, közös ingatlan és közös gyermek is a képbe került. Ezért nagyon érdemes feltenni néhány kérdést a pasidnak, mielőtt igent mondanál neki. Hogy melyek ezek?
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


1. Van valami, amit megváltoztatna benned?

Ez az a kérdés, mire nincs jó válasz, csak rossz. Ha azt mondja van, de olyan dolgot emel ki, ami apróság, és amivel együtt tud élni, még menthető a dolog, de ha egy olyan tulajdonságodat emeli ki a sorból, ami gyakorlatilag a lételemed, és te is pontosan tudod, hogy ezen lehetetlenség változtatni - mert a vér soha nem válik vízzé -, akkor érdemes inkább újra nekifutnotok a dolognak, hogy egyáltalán összeilletek-e?

5+1 dolog, amit kérdezz meg a pasidtól, mielőtt igent mondasz neki - 2. kép

2. Egyeznek-e a terveitek?

Ha valakivel összekötjük az életünket, akkor azt azért csináljuk, mert hasonló célkitűzéseink vannak vele. A célokat tehát érdemes átbeszélni, mert ha ezen a téren különböztünk egymástól, akkor nincs miről beszélnetek. Ha ő nem akar gyermeket, te pedig igen, akkor ne reménykedj, ez a helyzet nem fog megváltozni azért, mert oltár elé vitt téged. Nyilván lehetnek kis eltérések, de ilyen témákban azért nem.

3. Tudtok beszélni a problémákról?

Rendkívül lényeges egy kapcsolatban, hogy a problémákat a szőnyeg alá söpritek-e, vagy meg tudjátok beszélni. Amint egy felmerülő gond kapcsán inkább csak hallgattok róla, csak veszekedés van, de beszélgetni lehetetlenség a másikkal, csak hallgat, esetleg te nem hozod elő soha ezeket a témákat, akkor az a kapcsolat halálra van ítélve. Minden kapcsolat alapja a kommunikáció, ezt ne felejtsd el!

4. Szüksége van szabadságra?

Párkapcsolata válogatja, hogy milyen emberek találkoznak össze és próbálkoznak meg együtt kialakítani valamit, de a szabadságról rengetegen másként gondolkoznak. Ha te nem igényled, hogy elmenj bulizni a barátnőiddel, de ő szeret eljárni a haverjaival, akkor abból bizony komoly gondok lesznek később. Az elején még nem, de ha neki ez fontos, azért kétszer is gondold át, hogy majd gyerekekkel és egyéb kötelezettségekkel is el tudod-e engedni ezt a dolgot?

5+1 dolog, amit kérdezz meg a pasidtól, mielőtt igent mondasz neki - 3. kép

5. Érdekli-e a véleményed?

Egy kapcsolat közös döntéseken áll, amihez elengedhetetlen, hogy mindkét fél ismerje, sőt kikérje a másik véleményét. Ehhez azonban lényeges, hogy érdekli-e a véleményed. Ezt a kérdést talán nem is neki, hanem magadnak kell feltenned, hiszen ő nem kizárt, hogy másként látja a dolgot, vagyis hazudhat, rosszul értelmezheti a kérdést. Kérdezd meg magadtól: döntések előtt kikéri a véleményed, vagy önfejű? Ha utóbbi, akkor baj lesz...

+1. Jó a szex?

Ha ki tudod elégíteni a másikat, és ő is téged, nincsenek titkos dolgok, melyeket elfojtasz, vagy nem kapsz meg, akkor az a kapcsolat már eleve sikeresnek indul. Ezt azonban biztosan tudnod kell a másikról is, így tedd fel neki a kérdést, és kérj rá őszinte választ, hiszen ez elég sok kellemetlenségtől meg tud menteni a későbbiekben!
 
1 hozzászólás

Zita.Péter • Überbrutál #1 • 6 hónapja, 1 hete és 1 napja

Jók ezek a kérdések. Ezeknek tényleg passzolniuk kell, ha örökre szóló házasságot akarnak.