9 °C
tiszta égbolt
2024. április 26., péntek
Ervin

5+1 apró változás, ami nagyot változtathat a párkapcsolatodon

2017. február 12.
8.5431
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Sok ember él olyan párkapcsolatban, amelyben egyik vagy másik fél úgy gondolja, hogy zsákutcába futott az egész, esetleg már nem olyan, mint régen. Amennyiben ilyen probléma felbukkan, megérett az idő az azonnali változásra, amelyek kapcsán nem feltétlenül kell jelentős dolgokra gondolni, néha elegek az apró változások is ahhoz, hogy nagyot forduljon a kapcsolatunk. Hogy milyen apróságokra gondolunk?


1. Szervezzünk közös programokat!

A legtöbb párkapcsolat - pláne gyerekvállalás után - gyakran azért szakad bele a középszerűségbe, mert a felek nem szerveznek közös programokat, nem töltenek el közösen még egy órát sem az esti tévénézést leszámítva. Ha ez a baj, riadóztassuk a nagyszülőket, és legalább minden második hétvégén menjünk kikapcsolódni egy kicsit. Ha még nincs gyerek, könnyebb a váltás, sőt apróbb változások is elegendőek, például esti séták, reggeli kávék az ágyban és a többi.

5+1 apró változás, ami nagyot változtathat a párkapcsolatodon - 2. kép


2. Jelöljünk ki szexnapot!

Ha az ágyban is problémák lennének, akkor itt az idő mielőbb lépni, hiszen az egészséges párkapcsolat alapja bizony a szex. Ennek érdekében jelöljetek ki hetente egy napot, ami rendszerint kevésbé fárasztó és mindkettőtöknek megfelelő, így ha törik, ha szakad, ezen a napon szexelnetek kell egymással. Ha ugyanis van kijelölt időpont, az rendszerint vissza-visszatér az elmében, és várakozással, izgatottsággal tölti el a feleket!

3. Vitázzunk bátran!

Sok pár fél a vitáktól, a hangos szavaktól, pedig a konfliktus egy egészséges mértékig egyáltalán nem probléma. Ne kerüljük ezeket a szituációkat, inkább bátran álljunk neki párbajozni, hiszen a vita azért is előnyös, mert azt jelenti, hogy mindkét felet érdekli még a kapcsolat alakulása, és ilyenkor olyan dolgok is megbeszélésre kerülhetnek, amelyek normál állapotban nem.

4. Kommunikáljunk!

Ha egy kapcsolat zsákutcába került, beszélni kell róla. A párkapcsolatok jelentős többségéből hiányzik a kommunikáció, pedig ez is az egyik alapja mindennek, így ha igazán jót akarunk, akkor találjuk meg a módját a kommunikációra. Ha másként nem megy, legalább az interneten vagy üzenőkártyákon keresztül, de beszéljünk, mondjuk ki a problémákat, ne görgessük magunk előtt, mint egy nehéz követ.

5+1 apró változás, ami nagyot változtathat a párkapcsolatodon - 3. kép


5. Keressünk közös hobbit!

Ha a közös programok nehezen jönnek össze, akkor legalább keressünk valami közös hobbit, hogy arról tudjunk beszélni, és akkor együtt legyünk. Legyen az sport, könyvolvasás, filmnézés, vagy valami egészen más, nem az a lényeg, sokkal inkább az, hogy közös legyen, hogy együtt legyünk és együtt csináljunk valamit.

+1. Merjünk merészet álmodni!

Rengeteg párkapcsolat nem is zsákutcába kerül, sok esetben csak ellaposodik egy idő után. Ennek az oka többnyire az, hogy a felek egy helyben toporognak. Nem mernek nagyot lépni, merészet álmodni, nem mernek a következő szintre ugrani. Egy nagy utazás, egy esküvő, esetleg egy gyerek, ha már itt van az ideje: ezek mind-mind új színt vihetnek kapcsolatunkba, lépjük meg őket, ha aktuális.
2 hozzászólás

Mirjam

7 éve, 9 hónapja és 24 napja

Közös hobbi egészen jó ötlet. mosolygó smiley

válasz erre

Enci

7 éve, 9 hónapja és 24 napja

Ez a szexnap kijelölés elég ciki szerintem. A szex akkor jó ha spontán és kívánják egymást az emberek.

válasz erre