13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

3 tuti tipp, ami segít átvészelni a távkapcsolatot!

2022. április 23.
50.9701
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
A modern kor adta lehetőségek egyre inkább létrehozzák azt az élethelyzetet, amikor a pár két tagja teljesen különböző helyen éli a jelent, ám a szerelem, a kötődés összetartja őket.A távkapcsolatok nem hosszú életűek, legalábbis a legtöbbünk így vélekedik erről, ám vannak olyanok is, akik mindenáron kitartanak egy olyan jövőképért, ami akár sohasem jön el.


Ám természetesen számos pozitív példa is van ezen szerelmek betejesülésére is. Ezt az élethelyzetet senki sem szívesen választja, ám vannak szituációk, amikor igenis megéri a küzdelmet és a várakozást, mert igaz szerelem van a dologban. A hosszúnak tűnő időintervallum során azonban van néhány dolog, amivel segíthetünk magunkon és uralhatjuk az érzelmeinket.

3 tuti tipp, ami segít átvészelni a távkapcsolatot! - 2. kép

Tűzz ki apró célokat magadért!

Egy kapcsolatban, főleg az elején úgy tűnhet, hogy megáll a világ, szinte egymásba fonódunk, így a személyes célok és törtetések is csökkenhetnek. Sokkal hangsúlyosabb lesz a mi, mint az én. Távkapcsolatban azonban leginkább a szorongás és a másik hiánya miatt érezzük a motiválatlanságot a saját feladataink kapcsán. Ezt az érzést az apró lépések megtételével oldhatjuk fel, a kisebb mérföldkövek után ráadásul apró ajándékokban is gondolkodhatunk a másik irányába. Ezáltal a kapcsolatok elején meglévő erőteljesebb figyelem sem múlik.

3 tuti tipp, ami segít átvészelni a távkapcsolatot! - 3. kép

Közös jövőkép

A távkapcsolatot nagymértékben tudja segíteni az, ha eleve nagyon erőteljes a jövőképetek. Mind a ketten ugyanazt remélitek az élettől, hiszen ha az alap erős, akkor a nehezebb napokon is fel tudsz állni és erőt meríteni a folytatáshoz. A közös cél lehet az összeköltözés, család, egy új országba való költözés, de olyan dolog is, ami egyfajta életstílust jelöl.

3 tuti tipp, ami segít átvészelni a távkapcsolatot! - 4. kép

A találkozások tervezése

A harmadik tippünk a legfontosabbak egyike. A találkozások tervezését folyamatossá kell tenni és mindig arra koncentrálni, hogy a következő 2-3 hónapot kell csak átvészelni találkozás nélkül. Így, akár több éves távollétben megélt szerelem is képes lesz talpon maradni. Az utazásokat közösen kell átbeszélnetek, mindig legyen egyensúlyban az, hogy ki vállal nagyobb terhet magára ebben a tekintetben. Legyen meg bennetek az alkalmazkodókészség és az örömteli találkozásokkor ne érezzétek magatokat önzőnek, mert napokig vagy akár hetekig együtt vagytok 0-24-ben.

A távkapcsolatoknak is van azonban egy pozitív oldala is, ha nem több. A ritkább személyes találkozások miatt a párok általában jobban értékelik egymás jelenlétét, maximálisan ki van használva az együtt töltött idő és a viszontlátás öröme is édes. A távkapcsolatokat túl lehet vészelni, merítkezni kell a pozitív, boldog befejezésű szerelmi történetekből és bízni abban, hogy odaát a másik fél is kitartó lesz.
1 hozzászólás

EszterSzabadkai

2 éve, 1 hónapja és 4 napja

Távkapcsolatban nem lehet élni, csak egy nagyon kicsi ideig.

válasz erre