1 °Ctiszta égbolt
2021. március 09., kedd • Franciska, Fanni

Veled fordul a világ - ASUS ZenBook Flip 13 Bemutató

Mariann , 2020. december 03.
Nem is olyan régen próbálhattuk ki az ASUS ZenBook 13-at, mely kiváló munkatársunk volt, a tajvani gyártó azonban nemrég itthon is piacra dobta a 2 az 1-ben szériás gépeinek új családját, melynek legkisebb tagja hasonló adottságokkal rendelkezik, mint a már említett ZenBook 13, de multifunkciós kialakításának köszönhetően nem csak munka közben érezhetjük magunkat különlegesnek.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


360°-os Zenbook dizájn

Az ASUS ZenBook szériája általában rendkívül vékony, prémium anyaghasználatú gépeket tár elénk és ez a ZenBook Flip 13 esetében sincs másképpen. A gép mindössze 1,3 kg-ot nyom és 13,9mm vékony tehát a vállunkat egy hosszabb nap után sem fogja nyomni, ha pedig napközben a kanapé és az íróasztal között gyakran váltjuk a helyünket, akkor szintén élvezhetjük a kompakt méret és a súly előnyeit.

Vékony és könnyű.

Vékony és könnyű.


Ahogy már említettük a Flip szériában a 2 az 1-ben gépek kapnak helyet az ASUS-nál, mely jelen esetben azt jelenti, hogy a hagyományos laptop felhasználási mód mellett táblagépként és akár a két véglet között mondjuk "sátorként" is használhatjuk a gépet. Ezt a 360 fokos ErgoLift zsanér biztosítja, mely alapjáraton is megemeli a gépet pont annyival, hogy a gépelési élmény még kényelmesebb legyen.

A különlegesebb felhasználáshoz sokat tesz hozzá a 13 colos, Full HD felbontású érintőképernyő és a csomagban található stylus. Ezek kombinációja nem csak a munkában való jegyzetelést, dokumentum aláírást és szerkesztést teszi még egyszerűbbé, hanem a multimédiás felhasználásban is hozzá tud tenni az élményekhez.

"Sátor"-módban filmezhetünk is.

"Sátor"-módban filmezhetünk is.


Jól felszerelt munkatárs

Az általunk kipróbált gépben egy Intel Core i7-1065G7-es processzor dolgozott 512GB villámgyors SSD és 16GB memória társaságában. Ez nem csak az általános irodai munkára biztosít elegendő erőt és tárhelyet, hanem könnyen menedzselhetjük rajta az Instagram profilunkat vagy akár meg is vághatjuk a családi videókat. A színhű kijelző körül mindössze 3,9mm-es NanoEdge kávákat találunk, ami filmezésnél és sorozatok közben különösen jó vizuális élményt kínál.

Ha már a felszereltségről van szó, akkor nem mehetünk el szó nélkül a praktikus csatlakozókínálat mellett, hiszen a klasszikus HDMI mellett két Thunderbolt 3-as USB-C csatlakozó és egy hagyományos USB-A is került a gépre. Ez biztosítja azt, hogy szinte minden kiegészítőnkkel kompatibilis lesz új kedvencünk, illetve az USB-C csatlakozókon keresztül tölthetjük is a gépet, méghozzá akár külső akkumulátorról is, tehát napközben sem feltétlenül leszünk konnektorhoz kötve. Azért ha nagyon sietünk, akkor 40 perc alatt 60%-ra fel tudjuk tölteni a mellékelt töltővel, egy munkanapot pedig szinte biztos hogy mindenkinél ki fog majd bírni.

Érintőképernyőjének köszönhetően rengeteg lehetőséget rejt a kis masina

Érintőképernyőjének köszönhetően rengeteg lehetőséget rejt a kis masina


Itthon természetesen magyar nyelvű háttérvilágításos billentyűzettel került a boltokba, ráadásul itt sem maradhatott el a praktikus NumberPad technológia, vagyis a touchpad egy gombnyomásra este is jól látható LED világításos numerikus résszé tud előlépni. A villámgyors és korszerű WiFi 6 támogatás biztosítja hogy zsúfoltabb irodai környezetben is mindig stabil hálózattal rendelkezünk majd és természetesen a Bluetooth sem maradhatott el a vezeték nélküli kiegészítőkhöz.

Elegáns, okos és még az ára is jó.

Elegáns, okos és még az ára is jó.


Megéri forgatni

Egy hétre váltottunk át a ZenBook Flip 13-ra és tapasztalataink alapján tényleg sikerült feldobnia a munkaórákat és hozzá tudta tenni azt a bizonyos pluszt. A 360 000 Ft alatti kezdőárral nyugodtan mondhatjuk azt, hogy a különleges kialakításért és praktikus kiegészítőkért nem kér nagy felárat az ASUS, minden másban pedig azt nyújtja, amit egy modern ASUS ZenBook-tól elvárhatunk.
 
3 hozzászólás

Hampster • Megszállott #3 • 2 hónapja, 3 hete és 5 napja

Tökre bejön ez és nem is vastag. Tényleg lehetne akár nagyobb tabletnak is használni.

Perec • Hiperaktív #2 • 3 hónapja, 1 hete és 3 napja

Jók ezek a gépek. Főleg SSD-vel és i7-tel. Nekem is zenbookom van, bár egy régebbi. Lassan váltanom kellene.

Lili • Messiás #1 • 3 hónapja, 1 hete és 4 napja

Ezek nagyon bejönnek. Így sokkal könnyebb videózni, én pedig sok videót nézek a gépemen. Remélem idén a Jézuska hoz egy ilyet