7 °C
enyhe eső
2024. április 16., kedd
Csongor

Vége lesz egyszer ennek a járványnak?

2021. február 07.
54.3551
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Senki sem gondolta volna tavaly ilyenkor, hogy egy év alatt gyakorlatilag gyökerestől megváltozik majd az életünk olyan értelemben, hogy ami korábban természetes volt, az egy szempillantás alatt köddé válik, és olyan korlátok közé leszünk kényszerítve, melyekre a legmerészebb álmainkban sem gondoltunk volna. Így lassan egy évvel a COVID-19 kirobbanása után azonban sokan úgy érzik, hogy soha nem lesz már vége ennek az egésznek, hiszen ahogy bezáródik egy kapu, rögtön kinyílik egy másik és az emberek egyre tanácstalanabbá válnak.


Sokan már nem tudják, mit gondoljanak

Nagy probléma, hogy egyre többen már nem tudják, hogy mit gondoljanak. Szerkesztőségünkből többen is átestek a fertőzésen, miközben megúszták kisebb náthával az egészet, megint másokat kórházba kényszerített a járvány, tehát valóban veszélyes, de rendkívül felemás vélemények uralják a világhálót. Nem tudni, hogy melyek valódiak, melyek hazugságok, ki így, ki úgy vélekedik az eseményekről, így sokan már nem tudják, hogy mit gondoljanak valójában. Rengetegen inkább átesnének a fertőzésen, vagy már csak azért beoltatnák magukat, hogy végre véget érjen ez az egész rémálom.

Vége lesz egyszer ennek a járványnak? - 2. kép

A vakcinában sokan bíznak

A vakcinák elkészültek, az oltások elkezdődtek, és sokan bíznak is ezekben, azonban hiába kezdődött el a folyamat, továbbra sem tűnik úgy, hogy ez bármit megoldana a járvány kapcsán. Ennek az oka is leginkább az, hogy tudományosan elismert személyek is rendkívül megosztottak az oltás kapcsán. Valaki pozitívan nyilatkozik róla, valaki nem engedné az emberek közelébe az ellenanyagot, és ha az ember az internetes fórumokon vagy közösségi oldalakon nézelődik, csak még inkább megosztottá válik.

Nem véletlenül, hiszen abban mindenki egyre inkább egyetért, hogy a vakcina semmit sem old meg. Aki beoltatta magát, az is fertőzhet, sőt meg is fertőződhet a hivatalos álláspont szerint, tehát senki nem tudja jelenleg, milyen hatása lesz hosszútávon az ellenanyagnak, kialakul-e megfelelő védettség és immunitás, illetve az elegendő lesz ahhoz, hogy visszaszoruljon a vírus, végezetül pedig minden visszaálljon a régi kerékvágásba?

Vége lesz egyszer ennek a járványnak? - 3. kép

Évek telhetnek el, míg minden visszaáll a régi kerékvágásba

Merthogy mindenki azt szeretné, hogy végre visszakaphassa a régi életét. Sokan csak azért, hogy a szabadságuk ne legyen korlátozva, rengetegen azonban azért, hogy a megélhetésüket biztosítsa, de nagyon szeretnék, ha végre minden úgy legyen, mint régen. Csakhogy erre jelenleg a legoptimistább előrejelzések alapján is évekre lesz még szükség, és nem feltétlenül arra kell várnunk, hogy a vakcina hasson, sokkal inkább arra, hogy az emberek félelme elmúljon.

Rengetegen ugyanis egyenesen rettegnek a helyzettől, hogy megfertőződhetnek egy olyan kórral, ami akár halálos kimenetelű is lehet bizonyos körülmények között. Ezzel a háttérrel nyilván fel kell nőnie néhány generációnak ahhoz, hogy úgy menjünk el fürdőbe, koncertre vagy bármilyen tömegrendezvényre, hogy ne az legyen bennünk, hogy most éppen megfertőződhetünk.
1 hozzászólás

Natasha

3 éve, 5 hónapja és 15 napja

Remélem minél hamarabb vége lesz. Vagy legalább nyissanak ki rendesen a vendéglátó helyek, mozik, színházak.

válasz erre