18 °C
borús égbolt
2024. március 29., péntek
Auguszta

Valódi mobiltárcát kínál a Telenor és a Budapest Bank

2017. május 03.
8.5271
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Jó néhány éve vannak már próbálkozások arra, hogy ne kelljen mindenhová magunkkal cipelnünk a sok új kártya és kupon miatt egyre csak vastagodó pénztárcákat, de Magyarországon egyelőre komoly háttérrel rendelkező szolgáltatást még nem kaptak a felhasználók.

Erre figyelt fel néhány éve a Telenor és egy nagyon komoly fejlesztésbe kezdtek, melyet nemrég mutattak be.

A Google Play áruházból eddig is elérhető Telenor Wallet applikáció ugyanis mostantól már érintéses mobilfizetésre is alkalmas.

Az IT tudás mellett persze ehhez komoly pénzügyi infrastruktúra és banki háttér szükséges, ezt pedig a Budapest Bank biztosítja, de a szolgáltatás mások számára is elérhető. A Budapest Bank ügyfelei könnyen hozzárendelhetik a számlájukat a Wallet applikációhoz, akik pedig más bankhoz tartoznak, azok a Telenor üzletben egy saját számlát nyithatnak erre a célra, melyhez ingyenes plasztikkártya is jár, vagyis ott is fizethetünk az erre a célra feltöltött számlánkról, ahol nem áll rendelkezésre NFC-s fizetési opció.

A használathoz tehát egyelőre egy NFC-képes androidos okostelefonra, a Wallet applikáció telepítésére és a számlánk hozzácsatolására van szükség. Az ügyfelek az első három hónapban ingyenes próbát tehetnek, majd pedig havi 490 Ft-ba kerül a szolgáltatás, a Budapest Bank pedig minden új regisztrálót 1000 Ft-os feltöltéssel ajándékoz meg.