9 °C
tiszta égbolt
2024. április 26., péntek
Ervin

Valóban befolyásolják életünket az égitestek!

2015. augusztus 06.
2.0041
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Nem kizárt, hogy a tudomány hamarosan valódi összefüggést talál a horoszkóp és az emberi sorsok között, egy norvég kutatás ugyanis nemrégiben bebizonyította, hogy a naptevékenység például nagymértékben hatással van életünkre.

A norvég szakemberek a statisztikák alapján arra a következtetésre jutottak, hogy azok az emberek, akik a Nap nyugodtabb periódusaiban látták meg a napvilágot - tehát nem volt intenzív Naptevékenység akkor - átlagosan 5 évvel hosszabb életre számíthattak, mint azok, akik energikusabb Napműködés idején látták meg a napvilágot.

A tudósok természetesen meg is tudják magyarázni az összefüggést, ezáltal úgy vélik, hogy a nagyobb Naptevékenység lényegesen több ibolyántúli sugárzással sújtja a Földet, ami a B9-vitamin, avagy a folsav egyik legnagyobb pusztítója, ami így nem csak csecsemőhalandóságot növeli meg, hanem a fejlődő szervezetben is olyan folyamatokat indíthat el, amelyek az emberek egész életére hatást gyakorolhatnak.

Mint ismert, a naptevékenység ciklikus, visszatérő jelenség, ami 11 évenként éri el szoláris maximumát.

A Föld jelenleg a 24. szoláris ciklusban van, azonban a kutatókat is összezavarta az utóbbi évek jelensége, hiszen bár a Napnak jelenleg éppen nagyon aktívnak kellene lennie, az utóbbi időkben mégis nyugodt időszakát élte.