13 °C
kevés felhő
2024. április 19., péntek
Emma

Vakáció otthon? Izgalmasabb lehet, mint gondolnád!

2020. július 22.
6.0601
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A járványhelyzet és a sokakat érintő rossz anyagi körülmények miatt rengeteg embernek nincs lehetősége arra, hogy nyaralni menjen az idén. Emiatt a többség elkeseredik, pedig csak egy kis kreativitásra van szükség ahhoz, hogy összedobjunk egy otthoni vakációt, ami akár ugyanolyan szuper lehet, mintha elutaztunk volna bárhová. Sőt mi több, megspóroljuk az utazás nehézségeit, az ehhez kapcsolódó időt, mindemellett pedig természetesen egy nagy vagon pénzt is. Hogy miként vakációzzunk otthon?


Sátrazzunk az udvaron

Nagyon szerencsések vagyunk, ha kertes házban élünk, hiszen ilyenkor lehetőségünk nyílik gyökeresen kiszakadni a mindennapokból egy kis sátrazással. A szomszédok talán hülyének néznek majd, de ne foglalkozzunk senkivel - pláne akkor ne, ha gyermekeink is vannak, hiszen nekik nagy élmény lesz - verjünk fel egy sátrat az udvar közepén, rakjunk egy kis tábortüzet, és jöhet az igazi vadkempingezés, ami otthon is pontosan olyan lesz, mint bárhol máshol. Na jó, egy kicsit talán komfortosabb, hiszen lesz WC, biztonságos környezetben leszünk, de attól még a hangulat egészen hasonló lesz, nem mellesleg csak rajtunk múlik majd, hogy mennyire gondoljuk komolyan az egészet!

Vakáció otthon? Izgalmasabb lehet, mint gondolnád! - 2. kép

Induljunk világ körüli útra

Ma már olyan applikációknak köszönhetően, mint a Google Maps, nem kell elutaznunk sehová ahhoz, hogy idegen városok utcáin sétálgassunk. Nyilván ez nem pont olyan, mint a valóságban, de éppen ezért rásegíthetünk egy kicsit azzal, hogy tartunk pár napot, amikor teljesen átalakítjuk az életünket, akár még a lakást is, hogy egy adott ország kultúráját megismerhessük. Ott van például Japán! Főzzünk japán ételeket, nézzünk japán filmeket, animéket, játszunk videojátékokkal, hallgassunk ottani zenéket, olvassunk a történelmükről, és máris olyan lesz az egész, mintha elutaztunk volna.

Szerepjátékozzunk

A szerepjátékozásért nagyon sokan hajlamosak komoly összegeket fizetni szabadulószobák és nyomozós esték miatt, holott ilyesmit otthon is könnyedén kivitelezhetünk - akár még mások társaságában is. A világháló dugig van a legkülönfélébb kapcsolódó történetekkel és szabályrendszerekkel, ezáltal kortól és nemtől függően tudunk válogatni, hogy egy-egy nap milyen környezetbe kalauzoljon el minket az éppen aktuális történet, illetve milyen kihívásokat zúdítson ránk. Kialakíthatunk egy komplett szabadulószobát is, de sokkal kevesebb kellékre lesz szükségünk egy jó szerepjátékhoz, melynek története előttünk ugyanolyan ismeretlen lesz.

Vakáció otthon? Izgalmasabb lehet, mint gondolnád! - 3. kép

Házi wellness

Mit csinál az ember egy wellness szállodában? Eszik, tévézik és áztatja magát. Miért kell ehhez elmenni egy drága szállodába? Éppen ez az, nem kell! Elegendő lehet hozzá egy nagy fürdőkád otthon, de ha nagyobb élményt akarunk, vegyünk hozzá pezsegtetőt vagy masszázsfelületet, esetleg egy kinti medencét hasonló kiegészítőkkel, rendeljünk egy-két napig finomabb kaját, esténként pedig tévézzünk nagyokat, igyunk finomakat és éljünk úgy, mintha egy wellness szállodában lennénk. Egyáltalán nem lehetetlen!
2 hozzászólás

hemberender

4 éve, 22 napja

Medence, sör és napsütés. Nekem ennyi kell. röhögő smiley

válasz erre

Linda

4 éve, 22 napja

Gyerekekkel ez jó pofa.

válasz erre