9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Újgenerációs mosóporok már a hazai boltokban is!

2014. június 26.
1.8171
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
A Magyar Kozmetikai és Háztartás-vegyipari Szövetség, avagy a KOZMOS legfrissebb bejelentései szerint már a hazai boltok polcain is elérhetővé váltak az első újgenerációs kompakt mosóporok, amelyek nem csak a fogyasztók, hanem a környezet számára is rengeteg előnnyel kecsegtetnek.

A kompakt mosóporok lényege ugyanis, hogy lényegesen kevesebb is elegendő belőlük a kívánt hatás elérésének érdekében, ezáltal nem csak kisebb súlyt kell hazacipelnünk a boltból - a felmérések szerint évente átlagosan 4 kilóval -, hanem otthon is kisebb helyre lesz szükség a tároláshoz.

A gyártók szerint az újgenerációs kompakt mosóporok esetében egy átlagos mosáshoz 115 ml, avagy 75 gramm is elegendő, ami jóval kevesebb, mint a jelenleg használt normál mosóporok esetében, mégis ugyanannyi ruha tehető tisztává velük.

Kiss Beatrix, a Környezetügyért Felelős Államtitkárság szakmai tanácsadója szerint:
Az innovatív, koncentráltabb mosóporok jobban kímélik a környezetet, hiszen kevesebb vegyi anyagot és csomagolóanyagot használnak.

A kisebb kiszerelésű csomagok szállítása a szén-dioxid kibocsátást is csökkenti.


Murányi István, a KOZMOS főtitkára a kompakt mosóporok használatakor a következőkre hívja fel a figyelmet:
A kompakt mosóporokat a csomagolás hátoldalán található adagolási útmutató alapján ismerhetjük fel, mert az új mosóporok esetében az átlag mosási adag most már maximum 115 ml (75 gramm). Mint mindig, most is fontos az adagolás betartása, mert csak így érhetjük el a kompakt mosóporok nyújtotta előnyöket.
Az innovatív, koncentráltabb mosóporok jobban kímélik a környezetet, hiszen kevesebb vegyi anyagot és csomagolóanyagot használnak.'>