6 °C
borús égbolt
2024. április 18., csütörtök
Andrea, Ilma

Újabb őrület: akár halált is okozhat a hüvelyt méregtelenítő herbagolyó!

2016. január 20.
6.9111
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
AlicE profilja, adatai
AlicE
Újabb őrület indult útnak Amerikában néhány szerencsevadász hobbifeltalálónak köszönhetően, akik nemrégiben olyan gézbe csomagolt, gyógynövényeket tartalmazó golyócskákat dobtak piacra alig 4 ezer forintos átlagáron, amivel a hüvely méregtelenítését és megtisztítását ígérik a nőknek.

A hirdetések szerint tudományos kísérletekkel igazolt a gyöngyök hatása, ami segít visszaállítani a hüvely egészséges pH értékét és védelmet nyújt a fertőzések ellen is, de szakavatott nőgyógyászok szerint akár súlyos betegségeket is összeszedhetünk a bogyók használatával.

A Hello Giggles magazin munkatársai a témával kapcsolatban felkeresték Dr.

Vanessa McKay nőgyógyászt, aki elmondta, hogy a hüvely öntisztító hatással rendelkezik, így legjobb tudomása szerint semmilyen biológiai vagy tudományos alapja sincs annak, hogy méregtelenítésre lenne szüksége, sőt mi több, ha ezt a folyamatot megzavarjuk - például ilyen gyöngyökkel -, annak beláthatatlan következményei is lehetnek.

A nőgyógyász szerint már alapból annak gyanút kellett volna keltenie a nőkben, hogy a gyógynövényes golyót 72 órán keresztül kellene a hüvelyben tartani a hatás érdekében, ami nem csak egészségtelen, hanem rendkívül kellemetlen is.